2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Üldözés és lövöldözés Újpalotán

Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt a 35 éves férfit, aki pénteken a Fővárosi Törvényszékről szökött meg az ítélethirdetése után. A férfi autóval menekült a rendőrök elől, ám a Pólus Centertől nem messze meglőtték.

Akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le Budapest utcáin pénteken. A Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületében a 35 éves Sz. Károly az ítélethirdetés után megütötte a biztonsági felügyelőt, elvette a fegyverét, és a fejéhez szorította.


– Az egyik első emeleti tárgyalóban történt az ítélethirdetés, amit követően a vádlott rátámadt az őrre. Egy ablak is betört, tele lett szilánkokkal a folyosó. A rab lábbilinccsel a lábán, az őrrel együtt, az ügyfeleknek fenntartott folyosón és a főbejáraton át, senkitől sem zavartatva távozott az épületből. A Bihari utcáig jutottak, a szökevény ott szállt be egy Nissanba, és csak ezután engedte el az őrt – tudtuk meg egy szemtanútól.

A férfi a Nissanba ülve fegyvert fogott a sofőrre, és arra kényszerítette, hogy elhajtson. Mindössze 36 percig tartott a szökött rab menekülése, a hajsza Újpalotán, a Szentmihályi út és a Nyírpalota út kereszteződésénél ért véget.


– A férfi kiugrott a terepjáróból, és megpróbált beszállni egy Mercedesbe, azonban a sofőr ellenállt. Közben a rendőrök is odaértek az autóhoz, de a férfi tüzet nyitott rájuk – mondta a Lokálnak a helyszínen egy szemtanú.

Sz. Károlyról azóta kiderült, hogy 2017-ben kirabolt egy bankfiókot, akkor menekülés közben elütötték. Kilenc évre ítélték, most pedig egy másik bűncselekmény miatt újabb egy év, egy hónapot kapott.

 

Kapcsolódó Cikkek