EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 24., szombat
Bertalan

Életmód

Urmai Gabriella: Jelena lányai

Az élettolvaj visszatért! Urmai Gabriella hősei ezúttal is hús-vér emberek, történeteiket egy izgalmas, vérfagyasztóan szép és misztikus nyomozás során tárja elénk az író, miközben lerántja a leplet a 12 holttest titkáról.

A sztori a mai Budapesten kezdődik, a szálak azonban évszázadokra vezetnek vissza. Olvasás közben nem ússzuk meg az önvizsgálatot, folyamatosan ott motoszkál a kérdés, hogy mi Átkelők vagy Őrizők vagyunk-e a saját életünkben? Vajon mi mit adnánk érte, ha átléphetnénk abba az életbe, amire valójában vágyunk? Azzal az emberrel, akit igazán szeretünk? Olyan külsővel, amivel nem kell kompromisszumot kötni? Mi az az ár, amit ezért megfizetnénk? Jelena lányai pontosan tudták, mit akarnak az élettől és azt is, hogy hajlandóak ezért megadni mindazt, amit Jelena kér. Jelena, aki több száz év tudásának őrizője, sorsok krónikása és nagy lépések csendes tanúja.


A tizenkét halott éjszakai pillangó története egy-egy pillanatkép hétköznapi emberekről, akiknek egyszerű, de mégis elérhetetlen vágyaik vannak. A sztorikat összekötő noir kisregény pedig egy olyan asszony meséje, aki sosem akart mást, csak második lehetőséget adni ezeknek a nőknek, mégis épp az a vád ellene, hogy mind a tizenkettő életét elvette. Hol az igazság? Egy van belőle, vagy több? Mindenkinek van, vagy csak a törvény szava számít? Urmai Gabriella regénye a misztikum eszközével operál, mégis kijózanítóan éles tükröt tart elénk.

A meglepő csattanóval végződő mesék ugyanúgy behúznak az írónő szürreális világába, mint előző kötetének, a Kilépőkártyának a történetei, ám míg azokat az olvasók inkább a női lélekhez szólónak tartották, Jelena és lányai a férfiak számára is adnak megfejteni valót.


Kapcsolódó Cikkek

 • Ismét lesz Sajtfesztivál

  Ismét lesz Sajtfesztivál

  Valóságos sajtmennyországban érezhetik magukat azok, akik 2019. október 19-én ellátogatnak a II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiváljára: a világ 25 országából több mint 400 féle sajtot, valamint kiváló borokat kóstolhatnak, megismerkedhetnek a hazai sajtmanufaktúrák termékeivel, valamint színes gasztronómiai és szórakoztató programokban vehetnek részt.

 • A hely, ahol a pszichológia és az ünnep összeér

  A hely, ahol a pszichológia és az ünnep összeér

  A lélek gyógyulásához nem feltétlenül a terápia az egyetlen megoldás– állítja Gilányi Attila, aki saját bőrén tapasztalta, hogy egy intenzív, egy-két napos program is segíthet teljességgel átértékelni az életünket.

 • Krúdy Gyula és a tojásos burgonyapüré

  Krúdy Gyula és a tojásos burgonyapüré

  Krúdy Gyula író a budai kakaspecsenye mellé ajánlja köretként a tojásos burgonyapürét, ami a gyerekek egyik kedvenc étele lehet, mert könnyű, ízletes, és ami a legfontosabb: krumpliból van!