EUR: 345,19 Ft
CHF: 320,95 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Életmód

Urmai Gabriella: Jelena lányai

Az élettolvaj visszatért! Urmai Gabriella hősei ezúttal is hús-vér emberek, történeteiket egy izgalmas, vérfagyasztóan szép és misztikus nyomozás során tárja elénk az író, miközben lerántja a leplet a 12 holttest titkáról.

A sztori a mai Budapesten kezdődik, a szálak azonban évszázadokra vezetnek vissza. Olvasás közben nem ússzuk meg az önvizsgálatot, folyamatosan ott motoszkál a kérdés, hogy mi Átkelők vagy Őrizők vagyunk-e a saját életünkben? Vajon mi mit adnánk érte, ha átléphetnénk abba az életbe, amire valójában vágyunk? Azzal az emberrel, akit igazán szeretünk? Olyan külsővel, amivel nem kell kompromisszumot kötni? Mi az az ár, amit ezért megfizetnénk? Jelena lányai pontosan tudták, mit akarnak az élettől és azt is, hogy hajlandóak ezért megadni mindazt, amit Jelena kér. Jelena, aki több száz év tudásának őrizője, sorsok krónikása és nagy lépések csendes tanúja.


A tizenkét halott éjszakai pillangó története egy-egy pillanatkép hétköznapi emberekről, akiknek egyszerű, de mégis elérhetetlen vágyaik vannak. A sztorikat összekötő noir kisregény pedig egy olyan asszony meséje, aki sosem akart mást, csak második lehetőséget adni ezeknek a nőknek, mégis épp az a vád ellene, hogy mind a tizenkettő életét elvette. Hol az igazság? Egy van belőle, vagy több? Mindenkinek van, vagy csak a törvény szava számít? Urmai Gabriella regénye a misztikum eszközével operál, mégis kijózanítóan éles tükröt tart elénk.

A meglepő csattanóval végződő mesék ugyanúgy behúznak az írónő szürreális világába, mint előző kötetének, a Kilépőkártyának a történetei, ám míg azokat az olvasók inkább a női lélekhez szólónak tartották, Jelena és lányai a férfiak számára is adnak megfejteni valót.


Kapcsolódó Cikkek

 • Ezért fontos matekot tanulni!

  Ezért fontos matekot tanulni!

  Van egy különös nép Dél-Amerika esőerdőiben, az ő világukban nem létezik a matematika. De mielőtt minden iskolás gyerek ebbe a matekmentes paradicsomba vágyna, nézzük meg, hogy miért léteznek olyan civilizációk, ahol nincsen matematika, és miért alakult ki mégis a legtöbb kultúrában.

 • Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Nagyon sokan a drága tisztítószereket vásárolják, mivel abban reménykednek, hogy végre tiszta lesz a gáztűhelyük, ragyogni fognak az odakozmált edényeik.

 • Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  A tenyérből való olvasás az emberi sorsot illetően, nem új keletű tudomány. Sok-sok évszázadnyi tapasztalat alapján állítják, hogy vannak bizonyos vonalak, amelyekből következtetni lehet az illető személyiségére. Ilyen az „életvonal”. Az apost.com szerint világszerte sok ember hisz abban, hogy a tenyerünkön lévő vonalak sok mindent felfedhetnek a személyiségünkről és még a jövőt is segíthetnek megjósolni.

 • 5 tipp, hogy szépeket álmodjon

  5 tipp, hogy szépeket álmodjon

  Időjárási frontok jönnek és mennek, ezekben mindenkinek volt része mostanában. Gyakran panaszkodnak embertársaink, hogy nehezen tudnak elaludni.