2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Egyéb Nyíregyháza

Utazás a jégkorszakba

Jégkorszak című kiállítás egy minden korosztálynak szóló izgalmas felfedező, nyomozó út, ahol olyan kihalt fajok csontvázaival és preparátumaival találkozhatunk, amelyekkel az ősember naponta farkasszemet nézett. Megismerhetjük, hogyan válhatott a Kárpát-medence a különböző állat- és növényfajok menedékterületévé, és milyen állatok maradványai kerültek elő Szabolcs-Szatmár Bereg megye területéről. A tárlat a megnyitása óta hatalmas népszerűségnek örvend, de ha ön eddig nem látta, március 31-ig lehetősége van felfedezni a letűnt kor emlékeit.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.