EUR: 323,17 Ft
CHF: 288,30 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Belföld

Vádat emeltek Czeglédy Csaba ellen

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség Czeglédy Csaba, az MSZP–DK–Együtt volt szombathelyi önkormányzati képviselője és 20 társa ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt.

A főügyészség közleménye szerint Czeglédy Csaba, mint a szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt. igazgatóságának elnöke és tényleges ügyvezetője 2011-től egy olyan bűnszervezetet hozott létre, amelynek célja az volt, hogy csökkentsék a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó részvénytársaság adófizetési kötelezettségét, és mentesüljenek a személyi jövedelemadó megfizetése alól. A vádirat szerint a bűnszervezet működése során több Magyarországon működő multinacionális vállalatnak és vállalkozásnak közvetített diákmunkaerőt a 2011 és 2017 között.


Fotó: Magyar Idők

 

A bűnszervezet működtetésében 21 személy vett részt nyolc iskolaszövetkezet, két korlátolt felelősségű társaság és egy részvénytársaság keretében. A főügyészség kiemeli, hogy az érintettek 2011 és 2017  között összesen 6 milliárd 215 millió 705 ezer forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. A vádirat szerint Czeglédy Csaba vádlott a bűnszervezet egy részét közvetlenül, míg más részét közvetítőkön keresztül irányította. A vádlottak – Czeglédy kivételével – szabadlábon védekezhetnek.

Mint emlékezetes, az MSZP-hez köthető Czeglédyt 2017 júniusában vették őrizetbe a pénzügyőrök, majd előzetes letartóztatásba került. Tavaly március 1-jén, miután független országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették és így mentelmi jog illette meg, elhagyhatta a börtönt, de másfél nap múlva, mentelmi jogának felfüggesztése után egy másik bűncselekmény – gazdasági csalás – gyanúja miatt újra őrizetbe vették. A börtönben egyébként Gyurcsány Ferenc többször is meglátogatta. Gyurcsányék cége, az Altus korábban nyolcvanmilliós kölcsönt is adott Czeglédy cégének. Czeglédy ügyvédként többször is képviselt MSZP-s és DK-s politikusokat.


A fideszes Budai Gyula szerint a vádemelés azt bizonyítja, hogy az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel, Gyurcsány Ferenc DK-elnök és a szocialisták pedig a mai napig falaznak Czeglédynek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Maul Pincészet – Solár

  Maul Pincészet – Solár

  Elsőre hűvös, de szépen nyíló illatok. Még egy pörgetés a pohárban és robban. Intenzív, tiszta és roppant elegáns.

 • Forrnak az indulatok Fanni ügyében

  Forrnak az indulatok Fanni ügyében

  Forrnak az indulatok Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosának szabadon bocsátása óta. A világhálót elárasztó méltatlankodó kommentek mellett fenyegetéseket is kapott a házi őrizetbe helyezett férfi.

 • 2020 a nemzeti összetartozás éve lesz

  2020 a nemzeti összetartozás éve lesz

  A nemzeti összetartozás évének nyilvánította az Országgyűlés 2020-at, a nemzetet feldaraboló 1920-as trianoni békeszerződés centenáriumát, ennek értelmében jövőre a kormány itthon és az egész világon támogatja olyan rendezvények, megemlékezések szervezését, amelyek erősítik a magyarság összetartozásának tudatát.