EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Sopron

Valentin-napi programsorozat Eszterházán

Február 14. és 17. között a fertődi Esterházy-kastély minden szegletét áthatja a szerelem és a romantika. Valentin-napon Esterházyak és a szerelem címmel indulnak tematikus tárlatvezetések. A nem mindennapi eseményen a korábban Eszterházán alkotó Joseph Haydn szerelmi élete is terítékre kerül. Csütörtökön és pénteken a kastélyba látogató párokat ajándék fotózással várják. A szerelem aztán folytatódik, hiszen február 16-án és 17-én 15 órától Radics Ferenc okleveles kertészmérnök A szerelem rózsái Fertődön címmel tart előadást a rózsák színeinek és a rózsafajták szerepéről a szerelemben. A fertődi Esterházy-kastély, Magyarország legnagyobb és legimpozánsabb barokk-rokokó kastélya várja látogatóit.

A kastély megtelik élettel minden évszakban, Valentin-napon is
Fotó: eszterhaza.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.