2020. július 10., péntek
Amália

Sport

Valószínűleg Sala holttestére bukkantak a tengerben

A feltételezések szerint megtalálták a Cardiff  labdarúgójának holttestét. Emiliano Salával a fedélzetén két hete zuhant le a La Manche csatorna fölött az a kisrepülőgép, melynek roncsaira szintén rábukkantak.

EPA/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

A légi baleseteket vizsgáló brit hatóság, az AAIB közlése szerint a repülőgép maradványait a rossz idő miatt egyelőre nem tudják felszínre hozni, és még nem azonosították a roncsokban talált holttestet. A gépen csak a Nantes-tól frissiben a walesiekhez igazolt 28 éves Emiliano Sala, és a pilóta, David Ibbotson volt.


A gép maradványait távműködtetésű búvárautomatával, úgynevezett ROV-val fedezték fel. A Piper Malibu típusú repülőre több mint 200 méteres mélységben bukkantak rá, 21 km-re Guernsey szigetétől. A kutatást a rendkívüli időjárási körülmények nehezítik, és egyelőre csak az egyik holttestet tudták felszínre hozni.

 Credit line: Profimedia, Abaca

 

Lapzártánkig ugyan még nem derült ki pontosan, kinek a holtteste került elő, de nem hivatalos információk szerint a futballistáé. De mindkét érintett család egyformán gyászol. Willie McKay, az argentin futballista ügynöke magát is vádolja, hiszen ő adott engedélyt Salának arra, hogy Nantes-ba utazzon elbúcsúzni csapattársaitól, és elhozza kedvenc kutyáját is. Ráadásul nem a megszokott pilótával szálltak fel, mert McKay megkérdezte David Ibbotsontól, nincs-e kedve Franciaországba repülni. Az 59 éves mérnöknek, részmunkaidős pilótának ugyan nem volt engedélye fizető utasok szállítására, de örömmel vállalkozott a feladatra.


– Ezerszer megbántam már a döntésem, de egy 17 millió eurós futballistát csak nem teszel fel egy EasyJet-járatra – magyarázta Mr. McKay.

Sala édesanyja és nővére Guernsey-be repült az azonosítás miatt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek