EUR: 354,26 Ft
CHF: 333,39 Ft
2020. július 08., szerda
Ellák

Belföld

Vasárnap délután huszonegyedik évértékelőjét tartja Orbán Viktor

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor ma tartja huszonegyedik évértékelő beszédét a Várkert Bazárban. Hogy mire számíthatunk az idei beszédében? Mint ahogyan azt már megszoktuk, az 1999 óta hagyománnyá vált évértékelőkön Orbán az elmúlt időszak eseményeit összegzi, de ekkor szokta bejelenti az elkövetkezendő év főbb politikai irányait, illetve a kormány közeljövőben várható intézkedéseit is.

A miniszterelnök beszéde 15:00-kor kezdődik a Várkert Bazárban, amit egyébként az M1 is élőben közvetít. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken azt is elárulta, hogy Orbán Viktor szinte biztosan beszélni fog családvédelmi akciótervről, a kormány várható családtámogatási intézkedéseiről. De biztosan szóba kerül az idei évértékelőben az előttünk álló európai parlamenti választás is, és annak fő kampánytémája, a migrációs válság.


A Figyelő úgy gondolja, hogy szó esik majd a kormány által tervezett gazdasági növekedésösztönző programról is, amelynek lényeges pontjai a következők:

  • további, állami infrastrukturális beruházások,
  • a falusi CSOK, modern falvak programja is ide értendő,
  • turisztikai fejlesztések,
  • az informatikai szegmens megerősítése, valamint a külföldi működő tőke idevonzásának felpörgetése lehet az új növekedésösztönző program „lelke”.

Az Origo egyébként készített egy szuper kis összefoglalót, amiben Orbán Viktor első 20 beszédet idézik fel néhány mondatban. Nem csak a szállóigévé vált mondatokat olvashatjuk, hanem az is kiderül az összeállításból, hogy a miniszterelnök az elmúlt 8 éves kormányzás néhány sarokpontját már évekkel korábban meghirdette.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek