2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Kecskemét

Végzősök ünnepeltek

A Neumann János Egyetemen a 2018–2019-es tanév őszi félévében összesen 400 hallgató, ebből a kecskeméti képzési helyeken összesen 316 hallgató záróvizsgázott. A diplomaátadó ünnepséget a napokban tartották a Törös Olga Sportcsarnokban.

Az eseményen az intézmény elnöksége (dr. Ailer Piroska rektor, Finta Zita kancellár, dr. Kovács Lóránt, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar dékánja, dr. Palkovics András, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar dékánja, dr. Fülöp Tamás, a Pedagógusképző Kar dékánja) mellett megjelent Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és dr. Salacz László országgyűlési képviselő is. A GAMF Műszaki és Informatikai Karon 236 hallgató, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon 49 hallgató, a Pedagógusképző Karon pedig 31 hallgató tett záróvizsgát.


 

– A boldogságnak, megelégedettségnek nemcsak számos előfeltétele, de számtalan összetevője is van. Egy nemzet boldogsága az egyes egyének boldogságával, boldogulásával szoros összefüggésben van. Saját, egyéni boldogságunkkal pedig, ha ez mások boldogulását nem akadályozza, az egész nemzet, az egész emberiség fejlődéséhez járulhatunk hozzá. Ám nemcsak dolgozni, küzdeni kell érte, de rá kell jönni, hogy az igazi célt, a harmóniát, és a tetteinket átható valódi értelmet kizárólag mi magunk, közvetlen környezetünkben találhatjuk meg, és hozhatjuk létre. Az igazi siker eléréséhez pedig szükség van az egyéni erőfeszítésre – mondta köszöntőjében dr. Ailer Piroska, a Neumann János Egyetem rektora.

Szabó Gyöngyi és Mátrai György, a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar hallgatói Dés László–Geszti Péter Szavakat keresek című számát adták elő, majd Finta Zita, az egyetem kancellárja mondott köszöntőt.


– Az egyetem életében a legszebb esemény mindig az, amikor végzős hallgatóink átvehetik diplomájukat. Ám az öröm és boldogság pillanataiban sem szabad elfeledni, hogy a diploma még nem garancia a sikeres életre, hanem egy eszköz, mely a pillanatnyi tudásukat tükrözi. A vizsgák a mai nappal véget értek, azonban nem teljesen, hiszen ugyanilyen vizsgák várnak önökre az élet más területein is – emelte ki Finta Zita kancellár.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.