2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Ózd

Versszínházi darab a vágyakozásról

Az ÓMI Zenés Színház tagjaiból verbuválódott Rémkoppantók és Vokálcicák formáció újabb nagy sikert ért el a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ózdi díszünnepségen. Ezúttal Pilinszky János A madár és a lány című versét dolgozták fel nem klasszikus színházi darabbá. Az előadás vezérfonala a vágyakozás és a reménytelen szerelem volt, amit Babits Mihály verse egészített ki, és felcsendültek a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical betétdalai. A fotón Gyárfás-Dobos Adrienn előadó és Szaka Attila író-előadó-pedagógus, a csapat szellemi vezetője látható.

 

Fotó: Palotai István
Képalá: ÓMI Zenés Színház alternatív szereplői

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.