2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Külföld

Videón Merkel és Conte magánbeszélgetése Salviniről

Az olasz La7 csatorna tévéstábja hallgatta ki és tette közzé Angela Merkel és Giuseppe Conte davosi világgazdasági fórumon történt magánbeszélgetését, amelyben többek között az olasz belpolitikáról és Matteo Salviniről esett szó.

Az ATV információi szerint Conte a felvételen azt magyarázza Merkelnek, hogy az Öt Csillag most nagy kínban van, mivel a közvélemény-kutatásokban visszazuhantak 26-27 százalékra, miközben Salvini 35-36 százalékon áll, és az egész migrációs témát leuralja, Di Maióék meg keresik, hogy milyen témákhoz nyúlhatnának, ami nem migráció.


Amikor Merkel felteszi a kérdést, hogy az Öt Csillag mégis mire fókuszál a kampányban, Conte azt feleli: “Sokan a pártban azt mondják, hogy Németország a barátunk, tehát Franciaország ellen kell kampányolnunk” Ezen aztán Merkel is elneveti magát, megjegyezve, hogy kicsit leegyszerűsítő megközelítés ez így. Aztán visszakérdez: szóval akkor Di Maio a franciák ellen van, Salvini meg Németország és Franciaország ellen? Conte válasza egyszerű: “Salvini mindenki ellen van”. – idézi a beszélgetés részleteit a portál.

A beszélgetésről készült videót itt nézheti meg.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nap képe: Vízi Mikulás

  Nap képe: Vízi Mikulás

  Érthetően hatalmas érdeklődéssel várták a látogatók a berlini Sea Life akváriumában megjelenő Mikulást és angyalkáját, akik a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is lemerültek a víztartályban élő állatokhoz.

 • Győzött a jobboldal, jöhet a brexit

  Győzött a jobboldal, jöhet a brexit

  A várakozásoknál jóval nagyobb, több mint három évtizede példátlan mértékű győzelmet aratott a kormányzó brit Konzervatív Párt a csütörtöki előrehozott parlamenti választáson.

 • Orbán Viktor: Sikert értünk el

  Orbán Viktor: Sikert értünk el

  Az Európai Unió tagországainak vezetői megállapodásra jutottak annak érdekében, hogy Európa 2050-re karbonsemlegessé váljon – közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben.