EUR: 335,54 Ft
CHF: 306,56 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb XIX.kerület

Vinczek: Dódity sokat dolgozott

Hiába dicsérte meg a képviselő-testületi ülésen Vinczek György MSZP–DK–Együtt–Párbeszéd-es alpolgármester Dódity Gabriella Fidesz–KDNP-s fejlesztéspolitikai tanácsnokot, a baloldali képviselő-testület nem fogadta el sem az ő beszámolóját, sem a másik két frakciótársáét, Lazányi Ferencét és Szathury Kolosét sem. Szakmai helyett inkább személyeskedésbe torkolltak az érvek − tájékoztatott az ülésen történtekről a kispest.info.

Gajda külön megköszönte a Szivárvány Óvoda átadásán Dóditynak a munkát, most leszavazták a beszámolóját

A lap úgy fogalmaz, egyértelműen politikai indíttatásból nem fogadta el a Fidesz–KDNP-frakció tanácsnoki beszámolóit a baloldali városvezetés. A legtöbb kritika Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnokot érte. Rátkay Andrea, a megszűnt Együtt színeiben politizáló alpolgármester azt rótta fel, hogy a Klapka és Irányi utca tízemeletes házai közötti terület megújítását miért írta bele tanácsnoki beszámolójába Dódity. A képviselő elmondta, azért, mert annak terveit az ő javaslatára még 2014 nyarán készíttette el az önkormányzat Ékes Gábor akkori alpolgármester keretéből, vagyis akkor, amikor Rátkay még csak képviselő sem volt. Hozzátette: arra is ő tett javaslatot 2015-ben, hogy a fiók mélyén felejtett terveket porolják le, és induljon meg a felújítás, amelynek végrehajtásából őt egyszerűen kihagyták. Mint írják, Vinczek György alpolgármester annak ellenére szavazott nemmel, hogy néhány perccel előtte még elismerte Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok munkáját, ahogyan fogalmazott: sokat dolgozott, nem vitatja, hogy tette a dolgát, hibájaként azt rótta fel, hogy nem működik együtt velük.


Vinczek György alpolgármester ellentmondásba keveredett önmagával
( Fotó: Sáfár Tibor)

− Tavaly, a beszámolók elfogadásakor Gajda Péter még megköszönte a munkánkat, azt mondta, látja, hogy mindenki komolyan vette a feladatát – mondta lapunknak Dódity Gabriella, aki azt is hozzátette, pár hónappal ezelőtt még közösen adták át a kormányzati támogatással megújuló Szivárvány Óvodát, és közösen vágták át a szalagot a kormányzati támogatással épült kültéri kézilabdapályán a Vass Lajos Általános Iskolában. − Idén négy szalagot kellene közösen átvágnunk, hiszen a fideszes vezetésű Fővárosi Önkormányzat 110 millió forinttal támogatja a wekerlei kispiac, 100 millió forinttal pedig az Eötvös utcai KRESZ-park megújítását. Kormányzati forrásból épül sport- és szabadidőpark a Csokonai utcában, és várhatóan a Kúttói erdő most bejelentett megújítását is támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ezért Gajda Péter inkább politikai indulatot gerjeszt, láthatjuk, mást nem is várhatunk az MSZP–DK–Együtt–Párbeszédtől.

Rongálásra vetemedtek

Megrongálták a Fidesz–KDNP irodát és a hozzátartozó képviselői irodaházat. Ki- és letörték a logókat tartalmazó táblát, az egyik – az udvari falon található – világító neon Fidesz-logós táblát pedig ellopták. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.