2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Hódmezővásárhely

Visszautasítja a városháza vádjait a Szeretem Vásárhelyt Egyesület

Rágalmazási pert fontolgat a Szeretem Vásárhelyt Egyesület elnöke a városháza állításai miatt. Az ügy előzménye, hogy az önkormányzat a Facebookon jelezte, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a tavaly szeptemberben megvalósult Európai Mobilitási Hét miatt.

A vásárhelyi polgármesteri hivatal a mintegy 600 ezer forintos programból egy 93 ezer forintos tételt kifogásol, és utólag azt is sérelmezik, hogy nem kapott kellő hangsúlyt a rendezvény önkormányzati támogatása. Walterné Böngyik Terézia, az azóta megszűnt Környezeti Információs Központ szakmai vezetőjeként közreműködött a mobilitási hét megszervezésében, ugyanakkor a rendezvényt támogató szervezetek közül az egyiknek, a Szeretem Vásárhelyt Egyesületnek is elnöke.


A polgármesteri hivatal szerint az egykori intézményvezető kétféle minőségben is pénzt vett fel az önkormányzattól, ám ezt Walterné Böngyik Terézia cáfolta. Hozzátette, a személyét ért rágalmak miatt megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Walterné Böngyik Terézia, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület elnöke

– Megvannak a bizonyítékok, hogy ez az összeg utazás költségeire, illetve a kemencébe való fűtés költségeire, valamint különféle alapanyagok megvásárlásához került kiállításra. Nem érzem azt, hogy ez az én munkakörömmel ne férhetett volna össze, azt hiszem, hogy egy nagyon jó ügyet szolgáltunk. Ha a városba egy olimpikon, Kazi Tamás érkezik, vagy Sipos Gazda tart egy előadást, vagy egy ökobábszínházat hívunk meg, ráadásul ezeknek az embereknek csak az utazási költségeit támogattuk, és erről papírunk is van, akkor nem hiszem, hogy ez olyan bűn lenne, amiért egy ilyen lejárató kampányt kell elindítani – fogalmazott Walterné Böngyik Terézia.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.