EUR: 323,24 Ft
CHF: 288,57 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Hódmezővásárhely

Visszautasítja a városháza vádjait a Szeretem Vásárhelyt Egyesület

Rágalmazási pert fontolgat a Szeretem Vásárhelyt Egyesület elnöke a városháza állításai miatt. Az ügy előzménye, hogy az önkormányzat a Facebookon jelezte, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a tavaly szeptemberben megvalósult Európai Mobilitási Hét miatt.

A vásárhelyi polgármesteri hivatal a mintegy 600 ezer forintos programból egy 93 ezer forintos tételt kifogásol, és utólag azt is sérelmezik, hogy nem kapott kellő hangsúlyt a rendezvény önkormányzati támogatása. Walterné Böngyik Terézia, az azóta megszűnt Környezeti Információs Központ szakmai vezetőjeként közreműködött a mobilitási hét megszervezésében, ugyanakkor a rendezvényt támogató szervezetek közül az egyiknek, a Szeretem Vásárhelyt Egyesületnek is elnöke.


A polgármesteri hivatal szerint az egykori intézményvezető kétféle minőségben is pénzt vett fel az önkormányzattól, ám ezt Walterné Böngyik Terézia cáfolta. Hozzátette, a személyét ért rágalmak miatt megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Walterné Böngyik Terézia, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület elnöke

– Megvannak a bizonyítékok, hogy ez az összeg utazás költségeire, illetve a kemencébe való fűtés költségeire, valamint különféle alapanyagok megvásárlásához került kiállításra. Nem érzem azt, hogy ez az én munkakörömmel ne férhetett volna össze, azt hiszem, hogy egy nagyon jó ügyet szolgáltunk. Ha a városba egy olimpikon, Kazi Tamás érkezik, vagy Sipos Gazda tart egy előadást, vagy egy ökobábszínházat hívunk meg, ráadásul ezeknek az embereknek csak az utazási költségeit támogattuk, és erről papírunk is van, akkor nem hiszem, hogy ez olyan bűn lenne, amiért egy ilyen lejárató kampányt kell elindítani – fogalmazott Walterné Böngyik Terézia.

Kapcsolódó Cikkek