2019. augusztus 20., kedd
István

Külföld

Washington katonákat küld az újabb migránskaravánnal szembe

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma szerdán bejelentette, hogy átcsoportosít katonákat a mexikói határon a texasi Eagle Pass település közelébe, mert újabb migránskaraván érkezett a mexikói oldalra.

Kétszázötven fős egységről van szó, amelyben egészségügyi és műszaki részleg is szolgál.


Bő másfélezer közép-amerikai migráns érkezett a hét elején a határ túloldalára, Piedras Negras városába, ahol a helyi hatóságok egy üzemen kívüli gyártelepen rögtönöztek nekik ideiglenes szálláshelyet, és ellátták őket hálómatracokkal, plédekkel, élelemmel, távközlési lehetőséggel.

A két ország közötti határ ezen a szakaszon a Rio Grande folyó, amely felett híd köti össze Piedras Negrast és a texasi Eagle Passt. A híd amerikai oldalán pajzsokkal is felszerelkezett rendőrök állnak, hogy megakadályozzák a törvénytelen bejutást az Egyesült Államokba.

Közben a mexikói rendőrség és hadsereg emberei körbevették a gyártelepet, és nem engedik ki onnan a migránsokat, nehogy tömegével meglóduljanak, és áttörjenek a hídon.

Az Eagle Pass-i tisztviselők naponta tizenkét-tizenöt menedékkérő adatait tudják feldolgozni, így az ezerhatszáz fős karavánból sokan hónapokig a határnál rostokolhatnak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek