2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Veszprém

XXI. századi közlekedési infrastruktúra jött létre Veszprém északi iparterületén

Átadták a Henger utcát

Mintegy 617 millió forintból újult meg a Henger utca, ami az északi iparterület közlekedésfejlesztésének első lépése. Nemcsak a 700 méternyi aszfaltcsíkot újították fel, hanem megépült az utca közepén eddig hiányzó 175 méternyi út – így a Henger utca két vége végre összeért. A Házgyári úti csatlakozásnál az utca 2,5 méterrel szélesebb lett, és kialakítottak egy jobbra kanyarodó sávot annak érdekében, hogy a Házgyári útra két irányban könnyebben lehessen kikanyarodni.


Párhuzamos buszparkolókat is kialakítottak az utcában (fotó: Domján Attila)

– Több évtizedes álom valósult meg az elmúlt év végén, amikor átadták a Henger utcát. A város egyik legfontosabb gazdasági helyszínén, egy ipari háromszögben fut az utca, hiszen a veszprémi munkahelyek több mint 20 százaléka ezen a részen található. Ezt a szempontot is figyelembe véve, a város egy régi adóssága volt, hogy a Veszprém gazdasága szempontjából legfontosabb gazdasági társaságok által birtokolt terület közlekedési infrastruktúráját megújítsuk – mondta Porga Gyula polgármester.

Az utcát hivatalosan múlt szerdán adta át Porga Gyula polgármester és az itt működő cégek vezetői (fotó: Domján Attila)

A Henger utca mentén összesen 21 autóbusz és 27 személygépjármű részére parkolási lehetőséget biztosítottak. A buszparkolók az úttal párhuzamosan helyezkednek el, a sávok szélessége három méter, míg a térkő burkolattal ellátott személygépkocsi-parkolókat merőlegesen alakították ki.


Jelentősen javult a területen működő cégek megközelíthetősége (fotó: Domján Attila)

Porga Gyula hangsúlyozta, hogy ezzel nem ért véget az iparterület közlekedésfejlesztésének projektje, hiszen reményeik szerint a harmadik projektelem, a Pápai út és a Kistó utca megújítása is elkezdődhet ebben az évben.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.