EUR: 334,37 Ft
CHF: 305,69 Ft
2019. november 16., szombat
Ödön

Egyéb Kecskemét

Zebegény ihlette meg a művészeket

A 2018-as őszi III. Axon Művésztelepen készült csodálatos munkákból nyílt kiállítás a Kápolna Galériában. Tizenhárom kecskeméti kötődésű művész vett részt a zebegényi alkotótáborban, az ő műveiket mutatja be a tárlat.

A kiállítást Bruncsák András nyitotta meg, az ünnepségen részt vett Szemereyné Pataki Klaudai polgármester és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester. Zebegény a legtöbb alkotó számára nem ismeretlen, a művészek közül korábban már többen jártak a Duna-parti községben, amely rendkívül inspirálónak bizonyult. A gyönyörű környezet hatása azonnal látszik, ha körülnézünk a kiállítóteremben: sok-sok gyönyörű alkotás született az egy hét alatt, és ez csak egy része az elkészült munkáknak.


A tárlat képeit február 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők

 

A tárlat képeit február 22-ig naponta 13–17 óráig tekinthetik meg az érdeklődők a Kápolna Galériában. A kiállító művészek: Balogh József, Benkó Ádám, Bruncsák András, Gyenes Péter, Kőmíves Luca, Madaras László, Nagy Mária, Skultéti Árpád, Szappanos István, Szeberényi Anna, Szuhaj György, Vass-Eysen Áron, Zsolczai Balázs.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.