2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Szeged

Zebraügyben (is) megnémult az önkormányzat

Nem reagál az önkormányzat szegediek kérdéseire. Az érdeklődők azt szerették volna megtudni – még január közepén –, hogy mikor festik újra a Szentháromság utca és a Tisza Lajos körút kereszteződésében található, erősen megkopott zebrát.


Mint ismeretes, miután december elején kétirányúsították a forgalmat a Tisza Lajos körúton, napokig életveszélyes volt a közlekedés a legnagyobb szegedi orvosi rendelő előtt, mivel nem festették fel a zebrákat, és a közlekedési lámpákat sem kapcsolták be. Pár héttel az átadást követően sikerült felfesteni a zebrákat, a lámpák bekapcsolására azonban január közepéig kellett várni. Igen ám, de az átadás óta kopásnak indultak az útburkolati jelek, így könnyen lehet, hogy azokat hamarosan újra kell festeni. Az erre vonatkozó kérdéseket még január közepén megkapta az önkormányzat, azonban szokásukhoz híven ezúttal sem válaszoltak.


Költői kérdés: normális az, hogy két hónap után így néz ki a zebra?

 

Még több építkezés lesz Szegeden

Mint arról beszámoltunk, még több építkezést ígért Botka László 2019-re. – A beruházásaink döntő része időben elkészült – fogalmazott a polgármester a múlt héten a Közéleti Kávéházban. Emlékezetes, hogy a Tisza Lajos körút munkálatai rengeteget csúsztak, az indoklás szerint azért, mert a munkaterületen közmű-korszerűsítésre volt szükség, amivel eleinte nem számoltak. A kaotikus beruházás során szegedi vállalkozások is veszélybe kerültek. Ősz helyett az év végére sikerült átadni a kiskörút Petőfi sugárút és Boldogasszony sugárút közötti megújult szakaszát. Továbbá a Liget felújítása szeptember óta csúszik, erről ősszel azt mondta a városháza, hogy az esős tavaszi időjárás miatt nem tudtak haladni, és ezért kellett újabb eszközöket beszerezni; végül szilveszterre ígérték, hogy befejezik a közkedvelt park felújítását, de a mai napig nem látni, hogy mikor fejezik be a beruházást.


Kell ez nekünk?

Mindezek tükrében – figyelembe véve azt a tényt, hogy egy látszólag egyszerű feladattal, időtálló útburkolati jelek felfestésével sem boldogult a városvezetés – felmerül a kérdés: Szegednek valóban szüksége van ilyen építkezésekre?

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A kórházigazgató emlékére

    A kórházigazgató emlékére

    75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

  • Zenével emlékeznek Ady Endrére

    Zenével emlékeznek Ady Endrére

    Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.