EUR: 312,89 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Zenevarázslat: négykezes zongoraverseny és kurzus Egerben

Negyedik alkalommal rendezik meg a Zenevarázslat négykezes zongoraversenyt és kurzust február 28. és március 3. között, amelyen több százan méretik meg magukat az egri Eszterházy Károly Egyetem kápolnájában.

“Találjuk meg a zenében az örömet, és mutassuk meg a gyerekeknek azt az értéket, mennyire élvezhetőek a klasszikus zenék. A verseny és a kurzus kisgyermekeknek, konzisoknak és főiskolásoknak egyaránt szól. Szabadon választott művel lehet részt venni, mindenki azt mutassa meg, amiben profi” – mondta Várnagy Andrea zongoraművész, a Zenevarázslat megálmodója az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában.


Mint elhangzott, a négykezes zongoraverseny szerepel a zeneiskolák tantervében, és több mint háromszáz gyereket várnak a négynapos eseményre. Várnagy Andrea kitért arra, hogy a helyszínnek, az egri Líceum kápolnájának nagyon jó az akusztikája és a gyerekeknek óriási élményt jelent azok között a falak között játszani, ahol a világ legnagyobb művészei is zenéltek.

“Minden résztvevő ajándékot kap, arany-, ezüst-, bronz- és nívó fokozatot is el lehet érni. A zsűri elnöke Balázs János, tagja Mocsári Károly, Eckhardt Gábor, Jónás Gabriella, Gábos Judit és Kovács Géza” – sorolta a zongoraművész.

A rendezvényen napközben zajlik a verseny, esténként koncertek lesznek, ezeken Várnagy Andrea és leánya, Farkas Lili, Gábos Judit, Eckhardt Gábor, Bogányi Gergely, Balázs János lép fel. A Zenevarázslat lezárásaként március 3-án vasárnap kurzust rendeznek, amelyen a versenyzők értékelést kapnak tudásukról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ma temetik Koós Jánost

  Ma temetik Koós Jánost

  Ma délután a család, a kollégák és a rajongók végső búcsút vehetnek a március 2-án elhunyt Koós Jánostól.

 • Pécsi lett Európa fája!

  Pécsi lett Európa fája!

  A tavalyi év magyarországi fája versenyen győztes pécsi havihegyi mandulafa lett a 2019-es év európai fája – tudatta brüsszeli közleményében a verseny szervezéséért felelős cseh Ökotárs Alapítvány nevű szervezet kedden.

 • Szemetet szed az ország

  Szemetet szed az ország

  Idén is elstartolt a TeSzedd! – közel 240 ezer önkéntessel –, az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója. A március 18-tól 24-ig tartó országos szemétszedés első fővárosi állomása a Bikás park és környéke volt.