2019. június 19., szerda
Gyárfás

Aktuális

Zsidó vezető bírálja a nácimosdató baloldalt

Élesen bírálta Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke a magyar baloldalt, mivel az még mindig lehetségesnek tartja, hogy a Jobbikkal szövetkezzen. A Mazsihisz szintén elfogadhatatlannak tartja Karácsony Gergely múlt heti nácimosdatását.

– Az elmúlt hónapok során kapott beszámolókból szembesültem azzal, hogy egyes magyarországi ellenzéki pártok fontolóra vették a szélsőséges Jobbikkal való további együttműködés lehetőségét. Nemrégiben Magyarországra utaztam, hogy magam mérjem fel a helyzetet, és döbbenten tapasztaltam, hogy a hírek igazak – mondta Ronald S. Lauder a worldjewishcongress.org-nak. 


Egyre gyakrabban leng együtt a Jobbikos és az MSZP-s zászló (Fotó: Magyar Nemzet)

A  Zsidó Világkongresszus elnöke utalt rá, hogy a Jobbik  cukisodása egy álca csupán. – A Jobbik nem tett elég konkrét lépéseket ahhoz, hogy távolodjon az antiszemita gyökereitől, vagy hogy megakadályozza az antiszemitizmus és a rasszizmus folyamatos áramlását – fogalmazott.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban az Országházban fogadta Ronald S. Laudert, a Zsidó Világkongresszus elnökét
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Kifejtette, ennél sokkal többet kell tennie a pártnak, hogy bizonyítsa, nem jelent veszélyt a zsidó közösség és más kisebbségi csoportok biztonságára és jólétére. Ronald S. Lauder felhívja a figyelmet, hogy valamennyi párt számára veszélyes a Jobbikkal „bizniszelni”, és beengedni a magyar politika fősodrába.


Lauder azután fogalmazta meg kételyeit, miután Karácsony Gergely a múlt héten a Hír TV-ben azt mondta, hogy nem tartja nácinak Gyöngyösi Mártont a Jobbik frakcióvezetőjét, aki korábban listázta volna a zsidó származású parlamenti képviselőket.

MTI Fotó: Kovács Tamás

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Karácsony nácimosdatására úgy reagált, hogy elfogadhatatlan számukra bármilyen politikai célú listázás, vagy annak mentegetése. A Mazsihisz emellett élesen elhatárolódott a Jobbiktól.

A Soros Györgyöt és a migrációt támogató ellenzéki médiumok persze igyekeztek elhallgatni, vagy elrejteni Lauder szavait.

„Gyöngyösi Márton nem zsidózna, nem zsidózott az elmúlt időszakban… nem gondolom, hogy ez (mármint listát írni a zsidó származású képviselőkről – a szerk.) önmagában nácizmus.”

Karácsony Gergely (MSZP–Párbeszéd, 2019. február 5.)

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Milliókat fizetett egy gyepdarabért

  Milliókat fizetett egy gyepdarabért

  Nem lennénk annak a floridai férfinak a helyében, aki egy aukción 9100 dollárért, (2,6 millió forint) vásárolt egy nagyjából 10 méter hosszú, 30 centi széles gyepdarabot.

 • A nap képe: Lebegő zongorista

  A nap képe: Lebegő zongorista

  Alain Roche svájci zongorista, zeneszerző igen extrém módját választotta figyelemfelkeltésnek az épülő genfi Carouge Színház területén tartott nyílt napon egy darun, függőlegesen lógva.

 • Maul Pincészet – Solár

  Maul Pincészet – Solár

  Elsőre hűvös, de szépen nyíló illatok. Még egy pörgetés a pohárban és robban. Intenzív, tiszta és roppant elegáns.