EUR: 363,90 Ft
CHF: 344,68 Ft
2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Belföld

Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

Bencsik Jánost, egy másik listaállító nácit ültetett a Jobbik a zsidó nő megverésével hencegő Szávay István helyére. Bencsik Gyöngyösi Márton beszéde után maga kezdett információgyűjtésbe azokról az „izraeli ügynökökről”, akik szerinte uralják Amerikát.

Decemberben dőlt el, hogy a zsidó nő megverésével büszkélkedő Szávay István helyét Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének alelnöke veszi át – írja a mandiner.hu. Szávaynak azért kellett lemondania mandátumáról, mert egy kiszivárgott hangfelvétel szerint egy zsidó nő megverésével hencegett a Jobbik kongresszusán. A jobbikos azzal védekezett, hogy csak viccelt, valójában nem vert meg senkit. Az igazán „férfias” magyarázat után Szávay végül lemondott.


Szávay István
MTI/Kovács Tamás

A zsidózó Szávay helyére azonban egy zsidókat listázó politikust jelölt a Jobbik. Bencsik János írásai rendszeresen megjelentek olyan jobbikos lakájmédiumokban, mint a Barikád. 2012-ben ezen írásai közül többen is mosdatni próbálták a zsidók listázását követelő Gyöngyösi Mártont.

Olyannyira, hogy ő maga is listát állított össze olyan amerikai–izraeli állampolgárokról, akik politikusok, tanácsadók, és akik szerinte a markukban tartják az Egyesült Államokat. Ez amúgy tipikusan olyanfajta összeesküvés-elmélet, amelyekhez hasonlót előszeretettel terjesztenek az antiszemiták és a neonácik.


Érdekesség, hogy Bencsikhez hasonlóan próbálta mosdatni nemrég Karácsony Gergely baloldali főpolgármester-jelölt is Gyöngyösit, szerinte ugyanis nem számít nácizmusnak listázni a zsidó származású képviselőket. Bencsik egyébként a Jobbik budapesti elnöke, így az önkormányzati választások miatt a baloldalnak vele kell majd egyezkednie az összefogásról.

Egy másik jobbikosról, Jakab Péterről tegnap az is kiderült, hogy a Hír Tv szerint korábban egy zsidó viccen nevetgélt egy kampányrendezvényen, sőt maga is tett zsidózó kijelentést.

Mint ismert, a Jobbik számtalan náci botránya ellenére a baloldal továbbra i összefogna velük a hatalomért.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő akcióterve jön

  Minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő akcióterve jön

  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön telefonon egyeztetett Johannes Hahn-nal, az Európai Unió költségvetési biztosával egy, az állami beruházási támogatásokat megkönnyítő új rendszerről, amely megkönnyítheti minden idők legnagyobb gazdaságdinamizálási akciótervének kivitelezését.

 • Folyamatosan érkeznek a védőfelszerelések

  Folyamatosan érkeznek a védőfelszerelések

  Lakatos Tibor az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője csütörtöki sajtótájékoztatón számolt be a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként hozott intézkedések hatékonyságáról, és biztosított mindenkit a védőfelszerelések elegendő mennyiségéről.

 • Orbán Viktor: A járvány hosszú lesz

  Orbán Viktor: A járvány hosszú lesz

  Orbán Viktor miniszterelnök és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön videókonferencián tárgyalt a koronavírus-kutatócsoportok vezetőivel.