2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Belföld

Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

Bencsik Jánost, egy másik listaállító nácit ültetett a Jobbik a zsidó nő megverésével hencegő Szávay István helyére. Bencsik Gyöngyösi Márton beszéde után maga kezdett információgyűjtésbe azokról az „izraeli ügynökökről”, akik szerinte uralják Amerikát.

Decemberben dőlt el, hogy a zsidó nő megverésével büszkélkedő Szávay István helyét Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének alelnöke veszi át – írja a mandiner.hu. Szávaynak azért kellett lemondania mandátumáról, mert egy kiszivárgott hangfelvétel szerint egy zsidó nő megverésével hencegett a Jobbik kongresszusán. A jobbikos azzal védekezett, hogy csak viccelt, valójában nem vert meg senkit. Az igazán „férfias” magyarázat után Szávay végül lemondott.


Szávay István
MTI/Kovács Tamás

A zsidózó Szávay helyére azonban egy zsidókat listázó politikust jelölt a Jobbik. Bencsik János írásai rendszeresen megjelentek olyan jobbikos lakájmédiumokban, mint a Barikád. 2012-ben ezen írásai közül többen is mosdatni próbálták a zsidók listázását követelő Gyöngyösi Mártont.

Olyannyira, hogy ő maga is listát állított össze olyan amerikai–izraeli állampolgárokról, akik politikusok, tanácsadók, és akik szerinte a markukban tartják az Egyesült Államokat. Ez amúgy tipikusan olyanfajta összeesküvés-elmélet, amelyekhez hasonlót előszeretettel terjesztenek az antiszemiták és a neonácik.


Érdekesség, hogy Bencsikhez hasonlóan próbálta mosdatni nemrég Karácsony Gergely baloldali főpolgármester-jelölt is Gyöngyösit, szerinte ugyanis nem számít nácizmusnak listázni a zsidó származású képviselőket. Bencsik egyébként a Jobbik budapesti elnöke, így az önkormányzati választások miatt a baloldalnak vele kell majd egyezkednie az összefogásról.

Egy másik jobbikosról, Jakab Péterről tegnap az is kiderült, hogy a Hír Tv szerint korábban egy zsidó viccen nevetgélt egy kampányrendezvényen, sőt maga is tett zsidózó kijelentést.

Mint ismert, a Jobbik számtalan náci botránya ellenére a baloldal továbbra i összefogna velük a hatalomért.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek