EUR: 313,23 Ft
CHF: 276,64 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Sport

A Fradi bocsánatot vár a gyalázkodó 444.hu-tól

Hatalmas felháborodást váltott ki a hétvégén, hogy a Soros György alapítványain keresztül is finanszírozott 444.hu kínai vendégmunkásnak nevezte Liu Shaolin Sándort, a Ferencváros téli olimpiai bajnok magyar gyorskorcsolyázóját. A klub most közleményben tiltakozik.

„A Ferencvárosi Torna Club megdöbbenéssel fogadta és visszautasítja a 444.hu nevű internetes oldal közösségi médiafelületén megjelent hétvégi posztot, amelyben »kínai vendégmunkásnak« titulálta a platform főszerkesztője a magyar sport első téli olimpiai bajnokainak egyikét, Liu Shaolin Sándort” – kezdi közleményét a Fradi.


A hétvégén Szófiában rendezték a rövid pályás gyorskorcsolyázók világbajnokságát, és az 1500 méteres futam elődöntőjében Liu Shaolint kizárták lökés miatt. A 444.hu is beszámolt a történtekről, és a Facebookon azt a kommentárt fűzték hozzá, hogy „lökött a kínai vendégmunkás.”

A Híradó.hu  megkérdezte a portált, hogy mégis hogyan gondolták a bejegyzést, mire Uj Péter főszerkesztő magára vállalta az ügyet. Azt válaszolta, hogy a Facebook-bejegyzést ő írta, de mindössze ironizált, amikor Liu Shaolin Sándort kínai vendégmunkásnak nevezte. Szerinte „a kifejezés abszurd, de semmiképpen sem sértő”. Hozzátette, hogy bejegyzést a vasárnapi ügyeletes szerkesztő puhította fel, miután rengeteg felháborodott hozzászólás érkezett, bár ezek a hozzászólók a főszerkesztő szerint egyszerű trollok.


A Fradi bocsánatkérést vár.

„Az internetes újság és annak főszerkesztőjének kirekesztő magatartását, gúnyolódását visszautasítjuk és elvárjuk, hogy az oldal és a poszt szerzője kérjen egyértelmű bocsánatot az olimpiai bajnoktól. A Ferencvárosi Torna Club elfogadhatatlannak tart bármilyen magyarázatot az ilyenfajta kirekesztésre. Az FTC álláspontja ilyen kérdésekben hosszú évek óta egyértelmű: semmilyen kirekesztő magatartást nem tartunk elfogadhatónak” – írják.

Kapcsolódó Cikkek