EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Egyéb Székesfehérvár

A győzelem lesz a cél a First Fielden

Erős csapattal, két bajnokságban is érintett a Fehérvár Enthroners!

A divízió I döntője előtti hangulat Fotó: ÖKK

Pál Tibor Kornél elnök (balra) és Jim Ward vezetőedző Fotó: SeSo

Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowllal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikaifutball-bajnokság, míg Magyarországon rövidesen elkezdődik a verseny. A Fehérvár Enthroners csapata két szinten is érintett lesz, a honi profi bajnokságban, a HFL-ben, és a sógorok versengésében, az osztrák divízió harmadik vonalában. A HFL-ben tavaly újoncként mutatkoztak be, az 5. helyen végeztek, bennmaradtak, ami szép siker. Az osztrák negyedik divízió küzdelme végén diadaluknak köszönhetően egy osztállyal előrébb léptek.


Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartottak, amelyen jelen volt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Bóka Viktor, Székesfehérvár jegyzője, aki e sporttal egy életre eljegyezte magát. Pál Tibor Kornél elnökkel együtt érkezett Jim Ward vezetőedző, és a két új külföldi szerzemény, Ryan Tuiasoa és Mike Wallace.

– Az elmúlt évek tapasztalatai alapján minden megyei jogú városnak, különös tekintettel pedig Budapestnek szeretném felhívni a figyelmét, hogy mekkora perspektíva van ebben a sportágban, Európában és itt, Magyarországon is! Az emberek szeretik, szívesen látogatják a mérkőzéseket, és sok ezren követik a meccseket a televízió képernyője előtt ülve is – mondta Cser-Palkovics András. 


Jim Ward vezetőedzőtől megtudtuk, komoly csapatépítésbe kezdett az ősszel, majd közölte: számára csak egy dolog elfogadható, a győzelem.

– Vezetőedzőként úgy építem fel a csapatot, hogy a játékosok előtt folyamatosan ott legyen a cél, és pontosan tudják, mikor, mi a teendő. Hétről hétre olyan új dolgokat viszek a felkészülésbe, amelyek segítenek abban, hogy úgy játsszuk végig a szezont, amitől meglesznek a siker feltételei – summázta röviden Jim Ward.

A játékosok elmondták, látták ellenfeleiket mérkőzés közben, tényleg jók és erősek, de számukra egyetlen dolog létezik majd: megcsinálni mindazt, amit a mester kér tőlük, és akkor felkészülten vághatnak neki a nagy kalandnak. Csak magukkal akarnak foglalkozni, és lépésről lépésre igyekeznek a siker kapuja felé.

– Magabiztosan jelenthetjük ki: az osztrák ligát meg kell nyerni, más célunk nem lehet! – jelentette ki  Pál Tibor Kornél elnök. – Ha eljutunk a divízió I ligába, akkor megnézzük, hol tartunk, hogyan tudunk tovább haladni? A honi versenyben olyan egyedülálló feltételekkel rendelkezünk – a pályán jól felszerelt edzőterem áll a rendelkezésünkre, amerikai erőnléti edzővel, műfüves gyakorlópálya segíti munkánkat –, amelyek Európában is megállnák a helyüket. A külföldiek mellett kiváló magyar válogatottjaink vannak, erre szükség is van, mert a mi sportunk még olyan itt, hogy mindenki addig űzi, amíg kedve van hozzá, lehetősége van rá, mert a játék szeretete a fő motiváló erő. Kell a sok játékos, hiszen két fronton is helyt kell állnunk. Ezért képezzük a fiatalokat, célunk, minél több saját nevelésű emberünk szerepeljen a jövőben a csapatban!

Március 23-án a Danube Dragons második csapata ellen megkezdődik az osztrák pontvadászat, utána sorra jönnek majd a jobbnál jobb mérkőzések a First Fielden!

Kapcsolódó Cikkek