EUR: 320,10 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Eger

A rozé sikerét másolja az Irsai

Új borokról, sikerekről és tervekről beszélt Juhász Ádám, aki a Juhász Testvérek Pincészetét irányítja. A fiatal borász és menedzser a közelmúltban édesapjától vette át a családi cég vezetését.

Hamarosan fogadnak és üzembe helyeznek egy olyan új töltőberendezést, amely az Egri borvidék legnagyobb kapacitású és legkorszerűbb palackozórendszere lesz. A gépsor három műszakos működtetés esetén évente 10 millió, egy műszakban évi négymillió palack töltésére képes. Alighogy befejeződik a fejlesztés, Juhász Ádám reményei szerint még idén nyáron elkezdődhet a következő: egy 400 millió forintos, kétéves projekt, amelynek eredményeként a pincészet kapacitása és készített borainak minősége tovább növekszik. Új tartályok, robottechnika és a feldolgozást korszerűsítő berendezések érkeznek a pincészetbe. Ehhez mindenekelőtt sikeresen kell pályázni, mert csak így lesz finanszírozható a tervek megvalósítása – a pincészet vezetője bízik benne, hogy a 200 millió forintos saját hozzájáruláshoz uniós és állami támogatás is érkezik.


A közelmúltban a pincészet új borokkal lépett piacra, amelyek közül a szén-dioxid hozzáadásával készített Juhász Rosé gyöngyözőbor gyorsan meghódította a magyar piacot. Tavaly 10 százalékkal nőtt az eladása, és most Juhász Ádám, nyugtázva a növekvő keresletet, nem biztos abban, hogy a 2019-re készített rozéjuk kitart addig, amíg az idén termő szőlőből az új tételek elkészülnek. Könnyen megjósolható, hogy nagy lesz a számolgatás, amikor megtervezik a 2020-ban értékesítendő Juhász Rosé palackmennyiségét.

A marketingjére egy fillért sem költöttek, mégis dinamikusan növekvő forgalmat produkál a Juhász Irsai Olivér, amelynek gyors sikere a Juhász Rosé piaci bemutatkozására is emlékeztet.


– Életem első Irsaija és annak sikere fontos mérföldkő. Bizonyíték arra, hogy a Juhász Testvérek Pincészete mint márka egyre inkább garanciája, hogy az onnan származó borok – a fejlesztéseknek és a korszerű technológiának köszönhetően – könnyű, friss, üde innivalók – mondja Juhász Ádám.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.