EUR: 336,31 Ft
CHF: 313,69 Ft
2020. január 25., szombat
Pál

Belföld

A Soros-egyetemen kezdte budapesti látogatását Manfred Weber

Manfred Weber kedden Budapestre látogatott, első programjaként pedig a Soros-egyetemre ment. Az eseményekről a Ripost  számolt be.

Nagy volt az izgalom ma reggel a Soros-egyetem háza táján Budapesten a Nádor utcában. A rektor Michael Ignatieff már 9 óra tájban megérkezett titkárnője társaságában, talpig ünneplőben, az utcán is folyamatosan telefonálva – írja a lap.


A lap információi szerint az épületből szinte percenként jöttek elő kigyúrt biztonsági őrök, hogy jelentőségteljesen körbesétálják az épületet, mind a három-négy bejáratot alaposan szemrevételezve. Sorra érkeztek különféle budapesti “Soros-bennfentesek”, ki nem hagyták volna a mai találkozót az EU csúcspolitikusával. A járókelők is hallhatták az izgatott telefonokat, percre készen tudni lehetett, hogy az Európai Néppárt csúcsjelöltje már földet ér Ferihegyen, s hogy elindult egy Mercedes-szel, hogy legsürgősebb pesti teendőjeként azonnal megjelenhessen a Soros-egyetemen.

A kissé talán könnyelmű biztonsági őrök jól hallhatóan még a kocsi típusát, – E osztály – sőt rendszámát is meghányták-vetették egymás között, csak hogy tudják, mire kell figyelni. Aztán hirtelen és váratlanul megérkezett Manfred Weber és mosolyogva kipattant a kocsiból az utca túlsó oldalán. Azt az apróságot már tényleg ne tegyük szóvá, hogy éppen a mozgássérült parkolóba sikerült beállni a Mercedes-szel – számol be a Ripost.


Weber, miután az utca közepén elkezdett öltözködni gyorsan besietett a Soros-egyetemre, amit látogatása legfontosabb állomásának tartott.

Aki benézett a Nádor utcai üvegajtón az is nagy készülődést láthatott, diákok egyeztettek a rektori hivatal dolgozóival. Ahogy egy későbbi híradásból kiderült, arról folyt a szó, hogy a hallgatók is rohanják le a vendéget afféle nyomásgyakorlás céljából. Manfred Weber becslésünk szerint jó két órán át “szívta magába” a tudnivalókat a Soros-egyetemen, csak ezután rendelt fuvart fel a Várba, a Karmelita kolostorba. Ahol aztán, ahogy a diplomáciában mondani szokás jó hangulatú találkozón beszélgettek Orbán Viktorral – tudatja a portál.

Az Origo beszámolója szerint Manfred Weber konstruktív tárgyalásokat folytatott Orbán Viktorral.

Nem a feszültséget akarom növelni, hanem a megoldást keresni – mondta Manfred Weber.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek