2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Életmód

A wifit és a mosdót hiányolják a magyarok a gumisoknál

A gumiszervizek 80 százalékában nincs wifi, pedig az ügyfelek internetezni szeretnének a várakozás ideje alatt – derült ki az Apollo Vredestein Kft. 2462 fő megkérdezésével készített friss felméréséből, amely a magyarok gumiszervizekkel kapcsolatos véleményét térképezte fel.

Az internet mellett legtöbben az ügyfélvárókat, illetve a mosdót hiányolják, az utóbbi a szervizek 59 százalékból hiányzik. A magyarok 29 százaléka emiatt váltana gumist, de többségük alapvetően elégedett jelenlegi műhelyével. A válaszokból az is kiderült, hogy a hazai autósok még ismerkednek az abroncsnyomást mérő TPMS-rendszer működésével, jó hír azonban, hogy többségük tudja, a modern autókat csak a jobban felszerelt gumiszervizek tudják megfelelően kiszolgálni. A TPMS egy szenzor segítségével méri az abroncsnyomást, és jelez a vezetőnek, ha azt nem találja megfelelőnek. A műszerfalon felvillanó szimbólum egy gumiabroncsra emlékeztető piktogram, amelynek a közepén egy felkiáltójel látható. A megkérdezettek 97 százaléka ismeri a rendszer működési elvét. A legtöbben gyorsabb kiszolgálásra vágynak, de árnyalja a képet, hogy a válaszadók 20 százaléka azt gondolja, hogy a gumicsere 15 perc alatt elintézhető, 68 százalékuk pedig úgy véli, csupán 30 percet vesz igénybe. A gumihoteleket is sokan keresik. Egyre többen szeretnék ugyanannál a szolgáltatónál megoldani a cserét, a szervizt és a tárolást. Amennyiben nem gumicsere, hanem egy defekt miatt térünk be a szervizbe, sohasem szabad a gyorsaságot választanunk, ha az a biztonság rovására mehet.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Dubaj drónnal és objektívvel

  Dubaj drónnal és objektívvel

  Dubairól elsőre sokaknak a luxus, a gazdagság és a fényűzés jut eszébe, na meg a gyönyörű kelet-európai lányok és az olajsejkek üzleti kapcsolata.

 • A folyóüledékben rengeteg a mikroműanyag

  A folyóüledékben rengeteg a mikroműanyag

  Sok mikroműanyag lehet a hazai folyók üledékében, ami a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói szerint jelentős környezeti kockázattal járhat – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

 • Elő a turmixszal! 

  Elő a turmixszal! 

  A kánikulában nem mindegy, hogy mennyi időt töltünk a konyhában, a meleg tűzhely mellett. A legoptimálisabb az lenne, ha semennyit sem kellene, de akkor mit eszik az éhes család?