2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Átadták a legjobb magyar befektetési alapok és alapkezelők díjait

Budapest, 2019. március 22., péntek (MTI) – A idén is átadta a Klasszis 2019 díjakat a hazai alapkezelői szakma legjobb vagyonkezelő szakembereinek a Privátbankár.hu.

Az év alapkezelője az OTP Alapkezelő, az év portfólió-menedzsere Zsiday Viktor, a Hold Alapkezelő munkatársa, az év feltörekvő portfólió-menedzsere pedig Hosszú Ferenc, az OTP Alapkezelő munkatársa lett – közölte a portál az MTI-vel pénteken.


A Privátbankár.hu közleménye szerint a díjakat a szakma és a nagyközönség szavazatai alapján lehetett elnyerni.

A Budapesti Értéktőzsde különdíját, az év legjobb hazai részvénybefektető alapja címet a K&H Navigátor Alap (a K&H Befektetési Alapkezelő alapja) kapta.


A befektetési alapok szerepe fontos a megtakarítások kezelésében, a bennük őrzött vagyon a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) adatai szerint február végére mintegy 6300 milliárd forintra emelkedett. Ez a megtakarítás az ágazatnak kiemelt jelentőséget ad, és fontossá teszi, hogy az alapokat és kezelőiket szakmailag értékeljék.

A Privátbankár.hu a díjakat már a hatodik évben osztotta ki csütörtökön késő este.

A portál közleménye megjegyzi, hogy a nemzetközi statisztikák szerint Magyarország a közép-kelet-európai országok mezőnyében igen kedvező helyen áll, mind a befektetési alapok nettó eszközértékét, mind a bejegyzett alapok számát tekintve. Az ország népességéhez viszonyítva kezelt vagyon nagyobb a lengyelországinál is, a fejlett nyugat-európai országokhoz képest viszont Magyarország nagyon lemaradt, az ágazat még komoly fejlődés előtt áll.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legutóbbi adatai szerint befektetési jegyekben a lakosság pénzügyi eszközeinek 8,0 százaléka állt, megközelítette a 4200 milliárd forintot. Közvetlenül tőzsdei részvényekben viszont csak 819 milliárd forintot tartottak az állampolgárok.

A különböző piaci kategóriákban 17 további díjat osztottak ki konkrét befektetési alapok számára, első, második és harmadik helyezéssel. Ezek közül az OTP, az Erste és a Hold (korábban Concorde) Alapkezelő három-három első díjat nyert el, a K&H Alapkezelő és az MKB-Pannónia kettőt. Első díjat nyert még az Aegon, a Diófa, a Marketprog és a Raiffeisen alapkezelők egy-egy alapja is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szír őrjöngött a villamoson

  Szír őrjöngött a villamoson

  Múlthét szerdán 15 óra magasságában kaptak riasztást a rendőrök, hogy egy férfi kirúgta a Nyugati térnél a hatos villamos egyik ablakát.

 • Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége szerdán újabb, a migrációt támogató tervet fogadott el. Az előterjesztés szerint Brüsszel még több pénzt ad a Soros-szervezeteknek, hogy azok még több bevándorlót hozzanak be Európába.

 • Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor is hű a húsvéti hagyományokhoz, mindig meglocsolja családjának hölgytagjait. A miniszterelnök húsvét másodnapján korán reggel egy locsolóverset posztolt ki Facebook-oldalán, amint meglocsolja unokáját, Alízt.

 • Öt hónapos babát vertek félholtra

  Öt hónapos babát vertek félholtra

  Mind a négy gyermekét elvették attól az Ötvöskónyiban élő édesanyától, akinek élettársa félholtra verte öt hónapos kisbabájukat, Danikát.