EUR: 320,08 Ft
CHF: 279,96 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Az ENSZ migrációs paktumát a brüsszeli bürokrácia rendelte meg

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az ENSZ migrációs paktumát a brüsszeli bürokrácia felső köre rendelte meg.

Bakondi György az M1 aktuális csatornán szerdán azt mondta, a magyar kormány nem fogadta el a paktumot, és mindent meg fog tenni a különböző uniós fórumokon, hogy a “realitást nélkülöző” elméletek ne kerüljenek át az európai joganyagba.


Magyarország szerint a határokat meg kell védeni, a segítséget oda kell venni, ahol a probléma van, és mindent meg kell tenni a keresztény kultúra megvédéséért – hangsúlyozta.

Hozzátette, Angela Merkel német kancellár nyilatkozata, miszerint a migránsoknak a hazájukhoz minél közelebb kell segíteni nyújtani, megkésett, mert a nyugat-európai befogadó országokban, köztük Németországban már olyan létszámban vannak muszlim tömegek, hogy kétséges az eddigi életvitel, kulturális élet és biztonsági helyzet fenntarthatósága.


Kitért arra is, valamennyi európai migrációs útvonalon folyamatosan jönnek a bevándorlók, a magyar-szerb határon idén kétezer kísérlet történt. Az olasz kormány intézkedései miatt viszont jelentősen csökkent a tengeren érkezők száma – fűzte hozzá.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, az ENSZ paktumának kötelezővé tétele minden eddiginél veszélyesebb. A nyugat-európai politikai vezetők ugyanis legális migrációt szeretnének állandó bejövetellel és integrálási pénzekkel – vélekedett, rámutatva arra, hogy az EU a 2021-2027-es költségvetési ciklusban a háromszorosára növeli a migránsok beáramlását segítő alapot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját, A varázsfuvolát tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) német nyelven, magyar feliratozással, Hábetler András rendezésében április 30-án a pécsi Kodály Központban – tájékoztatta az együttes az MTI-t.

 • Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Európának új vezetőkre van szüksége, olyanokra, akik felismerik az európai emberek érdekeit, és képesek is azokat megvédeni – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Bizottság elnökének kijelentésére.

 • Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Csaknem háromszor nagyobb eséllyel kapnak el valamilyen fertőzést azok a macskák, amelyeket gazdáik hagynak szabadon kószálni a külvilágban, mint azok a cicák, amelyeket nem engednek ki a szabadba – állapították meg amerikai kutatók, megjegyezve, hogy a házi macskák bizonyos betegségei az emberre is átterjedhetnek.