EUR: 326,26 Ft
CHF: 288,90 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb Miskolc

Az íjászatról mesélt a Fehér Farkas

Íjaival harcol a múlt tiszteletéért Mónus József, aki sorsszerűen cseppent a hagyományos íjászat világába. A világrekorder, harci, cél- és távlövő íjász ezúttal az Ifjúsági és Szabadidő Házban vendégeskedett, ahol filmvetítéssel egybekötött úti beszámolóját hallhatta a közönség.

Gépészmérnökként hiába volt sikeres a civil szakmájában nagyon zavarta, hogy nem volt kapcsolata a történelmi múlttal. Ezért, ha már a sors úgy hozta, hogy megnyílt előtte egy kapu, feltárva egy addig számára teljesen ismeretlen, ám annál izgalmasabb és elképesztően színes világot, úgy gondolta, élnie kell ezzel a kivételes lehetőséggel. Annak ellenére is, hogy tényleg magányos farkasként kezdte.


A Farkas nevet Mongóliában kapta

Saját „műhelyecskéjében” készíti nemcsak az íjat, de a nyílvesszőket is. Mivel a legtöbben három tollat illesztenek a nyílvessző végére, Mónus pedig csak kettőt, Amerikában elnevezték őt Két Tollnak. Jobbára mégis a Farkas nevet használja, amit Mongóliában kapott. Nem véletlenül állítottak neki emlékművet a belső-mongóliai Ergun városában, mert 2012. augusztus 24-én a saját készítésű íjával és nyílvesszőjével 653 méteres távolságra lőtt el, amivel felállította a távlövés új világrekordját. Miskolci előadásán bemutatta azt a kisfilmet is, amely a 2018-as „Diósgyőri Bástyalövésről” készült.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.