EUR: 313,23 Ft
CHF: 276,64 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Sport

Babát vár, de az olimpiára is készül Szász-Kovács Emese

Szász-Kovács Emese párbajtőröző világbajnokságon és Európa-bajnokságon is szerzett már érmet, de élete legnagyobb sikerét a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián érte el, amikor a döntőben vesztes állásból sikerült nyernie, és megszerezte az aranyérmet. A sportoló most újabb kihívás elé néz: kiderült, babát vár, de a tokiói olimpiáról sem mond le.

Az olimpiai bajnok Ferjancsik Domonkos, a Vasas vívóinak szakosztály elnöke egy Vasas címerrel ellátott babaruhát adott át (Fotó:vasassc.hu)

 

– Milyen az élet, az egyik kezével elvesz, a másikkal ad: a mesterem, Kulcsár Dezső szeptemberi halála után, decemberben kiderült, hogy a férjemmel szülők leszünk – mondta Szász Emese, aki hozzátette, ez erősen befolyásolja a szeptemberi, budapesti világbajnokságon való részvételét. – Óriási élmény lett volna hazai közönség előtt versenyezni, de mivel augusztusra várjuk a babát, nyilvánvalóan a budapesti világbajnokságon idén nem  tudok részt venni. A tokiói szereplést azonban nem zárom ki. A kvalifikáció első versenyeiből kimaradok, de egy fiatal csapat elkezdte bontogatni a szárnyait, és ha csodát tesz, és lehetőség lesz rá, na, és a szövetség is úgy gondolja, hogy szükség van rám, akkor a kvalifikáció vége felé rendelkezésre állok.
Szász Emese hozzátette, abban az esetben, ha a csapatnak mégsem jönne össze a tokiói kvótaszerzés, és a világranglistán egyetlen magyar női párbajtőröző sem állna részvételt érő helyen, a pótkvalifikációs versenyeken egyéniben is megpróbálja a kvótaszerzést.


Az egyéniben világbajnoki ezüst- és kétszeres bronzérmes, négyszeres Eb-harmadik vívó hozzátette, nagyon megviselte mestere, Kulcsár Győző halála, mára viszont eldőlt, hogy Peterdi Andrással szeretné folytatni a felkészülését.
– Azonban két feltételem volt. Az egyik az, hogy ez ne zavarja az ő felkészülését, illetve ha kiderül, hogy babánk lesz, akkor változik a helyzet. Hát ez utóbbi jött be!

Mindenki mellette áll

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke elmondta: Emesének mindig lesz helye a magyar válogatottban, és mindenben támogatni fogják az esetleges visszatérését. Ugyanezt emelte ki Ferjancsik Domonkos, a Vasas vívószakosztályának elnöke.
– A klubszlogenünk is kimondja, hogy a család az első. Az egyesület továbbra is mindenben a sportolója mögött áll, Emese szerződése az olimpiai ciklus végéig szól, amelyet természetesen nem befolyásol a mostani hír – mondta a sportvezető.

Kapcsolódó Cikkek