2019. március 23., szombat
Emőke

Sport

Baji Balázs újra felépíti magát

Lassan, de biztosan újra felépíti magát Baji Balázs. A világbajnoki bronzérmes gátfutónak egy hónapja, edzés közben sérült meg a térde, azóta már túl van egy műtéten és a Sportkórház munkatársainak segítségével végzi a rehabilitációs gyakorlatokat.

Az idei fedett pályás szezon azonban már elúszott, annál is inkább, mert mint Balázs az SzPress Hírszolgálatnak beszámolt róla, két-három héten belül alighanem újabb műtét vár rá.


– Szinte egész nap azon fáradozok a gyógytornászok és fizioterapauták segítségével, hogy lehető legjobb állapotba kerüljek – mondta a 29 éves atléta. – Siettetni persze semmit sem szabad, elvégre szeptember végén világbajnokság lesz.

Igaz, a vb-indulás azon múlik, hogy milyen ütemben tud újra edzésbe állni. Mindenesetre bizakodó, s ugyan lelkileg azért megviselte egy kicsit, hogy a fedett pályás Eb-t csak a tévében – szakkommentátorként is közreműködött – kísérhette figyelemmel.

– Egy sportolónak a versenyzés az éltető eleme, nyilván fájó szívvel vettem tudomásul, hogy nem lehetek ott a glasgow-i Eb-n, de ezen már felesleges rágódni, a jövő feladataira kell összpontosítanom, annál is inkább, mert jövőre olimpia lesz, és előbb még meg kell szerezni a tokiói repülőjegyet. S ugyan még a jövő zenéje, de 2023-ban Budapest rendezi a szabad téri világbajnokságot, jó lenne hazai pályán is rajthoz állni.

Kapcsolódó Cikkek