EUR: 320,08 Ft
CHF: 279,96 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Bakondi: A migráció kezelését a belügyminiszterek tanácsára kéne bízni

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Bizottság nem volt sikeres a határbiztonság, határőrizet irányításában, ezért hasznos lenne ezt a feladatot a schengeni övezethez tartozó nemzetállamok képviseletében a szakterületet felügyelő belügyminiszterekre bízni.

Bakondi Györgyöt az M1 aktuális csatornán pénteken arról kérdezték, hogy Orbán Viktor miniszterelnök javasolta a schengeni övezet belügyminiszteri tanácsának felállítását.


A főtanácsadó közölte: szakpolitikusok, belügyminiszterek vennének részt ebben a testületben, olyanok, akik személyes felelősséget viselnek az adott országban a belső biztonságért, és ez a politikai felelősség, ha szakértelemmel és megfelelő hatáskörrel párosul, jól működő döntési mechanizmust hozhat. Megjegyezte: kedvező a magyar javaslat fogadtatása.

Beszélt arról is, hogy nőhet a migrációs mozgás a balkáni útvonalon a tavaszi idő miatt. Hozzátette: a balkáni útvonalon a migránsok között már többségbe kerültek az Afganisztánból, Pakisztánból, esetenként Iránból érkezők, és sok illegális határátlépő jön Algériából is, miközben a szírek és az irakiak egyre kevesebben vannak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját, A varázsfuvolát tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) német nyelven, magyar feliratozással, Hábetler András rendezésében április 30-án a pécsi Kodály Központban – tájékoztatta az együttes az MTI-t.

 • Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Európának új vezetőkre van szüksége, olyanokra, akik felismerik az európai emberek érdekeit, és képesek is azokat megvédeni – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Bizottság elnökének kijelentésére.

 • Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Csaknem háromszor nagyobb eséllyel kapnak el valamilyen fertőzést azok a macskák, amelyeket gazdáik hagynak szabadon kószálni a külvilágban, mint azok a cicák, amelyeket nem engednek ki a szabadba – állapították meg amerikai kutatók, megjegyezve, hogy a házi macskák bizonyos betegségei az emberre is átterjedhetnek.