EUR: 313,23 Ft
CHF: 276,64 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Sport

Beszállt a kézilabda palánták támogatásába a Tesco

Újabb partnerrel bővült a magyar kézilabda-utánpótlás és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatóinak köre. A Tesco-Global Áruházak Zrt. együttműködési megállapodást kötött a Magyar Kézilabda Szövetséggel (MKSZ) az utánpótlás-nevelés és tehetséggondozás területén.

Sulikezi-fesztival 2018. Fotó/MKSZ

A Tesco a jövőben TAO-felajánlással segíti az MKSZ ifjúsági programjait. Ebbe kisiskolások számára szervezett sportrendezvények és szivacskézilabda versenyek épp úgy beleértendők, mint az aktív életmód népszerűsítése a gyermekek körében, illetve a testnevelők szakmai fejlődésének biztosítása. A helyi közösségek támogatását előtérbe helyező társadalmi felelősségvállalási programjait kiegészítve – az országszerte már 150 általános iskolában elérhető – „Kézilabda az iskolában” ifjúsági program, a Sulikézi Fesztivál és kisiskolás kézilabdaversenyek lebonyolításához is hozzájárul a társasági adóból adható támogatással a Tesco-áruházlánc.

Novák András, az MKSZ  operatív igazgatója és Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője. Fotó: entescom.hu

– Büszkék vagyunk arra, hogy az együttműködésünk értelmében kivehetjük a részünket az egyik legnépszerűbb magyar csapatsport utánpótlásának és tehetséggondozásának fejlesztéséből – mondta Pártos Zsolt, a Tesco-Global Áruházak Zrt. ügyvezető igazgatója a megállapodás aláírását követően. Hozzátette – felelős vállalatként az élelmiszer pazarlás csökkentése mellett a helyi közösségek célzott támogatása is rendkívül fontos számunkra.


„Kézilabda az iskolában”

A Magyar Kézilabda Szövetség 2013 szeptemberében indította el a programját 50 iskolával, 54 testnevelő tanárral, 1430 tanulóval. A kedvező tapasztalatok alapján 2014 szeptemberében kibővítették a programot 91 iskolára, valamint 98 testnevelőre, amelyből adódóan 3400 főre bővült a gyermek létszám. Jelenleg 117 iskola 127 testnevelővel közel 4565 tanuló részvételével (1-8. évfolyam) 243 csoportban zajlik. Az összes tanulói létszámból 2672 fő 1-4. évfolyamos kisiskolás, amely a program 60%-át adja a gyermeklétszám tekintetében. A kezdeményezés és a benne részt vevő iskolák a kézilabda utánpótlás bázisának bővítése mellett a tehetséggondozás egyik meghatározó színterévé váltak. A program 2017 szeptemberétől tovább bővült és már 150 iskolában valósul meg az egységes képzési folyamat, immár 6245 tanuló részvételével, valamint 168 pedagógus bevonásával. (A programban résztvevő tanulók 22.7%-a rendelkezik egyesületi játékengedéllyel is.) Jelenleg 6525 tanuló vesz részt rendszeresen a program foglalkozásain.

Sulikezi-fesztival 2016. Fotó /MKSZ

Novák András, az MKSZ operatív igazgatója megköszönte az új támogató partner szerepvállalását és kiemelte, hogy a programban egyre több gyermek ismerkedhet meg a sportággal. – A szövetség által biztosított szakmai háttér és sportszercsomag révén talán meg is ragadnak a tehetséges gyerekek a kézilabdapályán. Fontos versenysorozatunk a kisiskolás bajnokság, hiszen voltaképpen ez a „belépője” a kézilabdázóvá válásnak. Ennek a sorozatnak a lebonyolítását a Tesco támogatása is segíti a jövőben.

A Tesco társadalmi szerepvállalása

Egészségnap a Pesti úti Tesco támogatásával. 2019. március 11. Fotó/entescom.hu

Több mint 20 éves hazai működése során a Tesco a magyar gazdaság meghatározó szereplőjévé vált. 205 magyarországi áruházában hetente átlagosan 3 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként már több mint 150 áruházából adja át napi rendszerességgel az élelmiszer-felesleget. 2014 szeptemberétől 2018 szeptemberéig összesen több mint 7,5 milliárd forint értékben, közel 15.854 tonnányi termékkel támogatta a rászorulókat. Élelmiszermentő programja 2016-ban Felelős együttműködés kategóriában elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat. Az élelmiszerlánc 2016-ban hagyományteremtő céllal elindította az „Ön választ, mi segítünk” országos pályázatát, amely során vásárlói szavazzák meg, hogy közösségükben milyen programokat támogasson a Tesco. A leginnovatívabb támogatói program kategóriában a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díjának fődíjasa lett. Több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, így hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő és véradó programokat is támogat.

Kapcsolódó Cikkek