2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Bombahatástalanítás miatt lezárják Budafokot

Második világháborús bombák kiemelése és hatástalanítása miatt a Budafokon élők egy részének el kell hagynia otthonát szombaton – közölte a fővárosi kormányhivatal.

Az egy-egy tonnás amerikai bombákat a honvédség tűzszerészei hatástalanítják majd. A művelet idejére egy kilométeres körben biztonságból kiürítik a városrészt, valamint lezárják a 6-os számú főutat, és a Kelenföld-Érd és Alsó-Tárnok közötti vasútvonalon is szünetel a közlekedés. A kiürítendő területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak legkésőbb szombat délelőtt 10 óráig el kell hagyniuk. A XXII. kerületi önkormányzat erre az időre három befogadóhelyet jelölt ki. Kiürítik többek között az Agár utcát, a Diófa utcát, illetve a Hegyfok közt. Bővebb információ: kormanyhivatal.hu.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szír őrjöngött a villamoson

  Szír őrjöngött a villamoson

  Múlthét szerdán 15 óra magasságában kaptak riasztást a rendőrök, hogy egy férfi kirúgta a Nyugati térnél a hatos villamos egyik ablakát.

 • Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége szerdán újabb, a migrációt támogató tervet fogadott el. Az előterjesztés szerint Brüsszel még több pénzt ad a Soros-szervezeteknek, hogy azok még több bevándorlót hozzanak be Európába.

 • Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor is hű a húsvéti hagyományokhoz, mindig meglocsolja családjának hölgytagjait. A miniszterelnök húsvét másodnapján korán reggel egy locsolóverset posztolt ki Facebook-oldalán, amint meglocsolja unokáját, Alízt.

 • Öt hónapos babát vertek félholtra

  Öt hónapos babát vertek félholtra

  Mind a négy gyermekét elvették attól az Ötvöskónyiban élő édesanyától, akinek élettársa félholtra verte öt hónapos kisbabájukat, Danikát.