EUR: 326,99 Ft
CHF: 291,13 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Belföld

Brüsszel álláspontja az, hogy mindenkit be kell engedni

Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője szerint az Európai Néppártnak “égető” szüksége van a Fidesz-KDNP-re, mert ez a magyar politikai vonal megmutatja a valódi európai értékeket.

Az elemző hétfőn az M1 aktuális csatorna Szemtől szembe című műsorában azt mondta, amíg Magyarországon nyíltan beszélnek a bevándorlásról, megmutatva annak valódi arcát, Nyugat-Európában hazugságra építették fel a kampányt, és pozitív dolognak tüntették fel a migrációt.


Ha Európa biztonsági ellenőrzés nélkül, iskolázottságtól függetlenül minden migránst beenged, az állampolgárok életük végéig az adóikból fizetnék a bevándorlók szociális segélyét – közölte.

Hozzátette, a humanitárius vízum bevezetésével tanulatlan afrikaiak milliói érkeznének Európába, ha pedig a migránsvízumot valóban elkezdik kiadni például a nagykövetségeken, olyanok is elindulnak majd, akik eddig nem is akartak.


Brüsszel álláspontja az, hogy mindenkit be kell engedni, ha pedig később kiderül, hogy mégsem jogosult valaki a védettségre, annak munka- vagy tanulói vízumot adnak, így próbálják őket integrálni a társadalomba – vélekedett Georg Spöttle.

Az elemző az MSZP-kongresszusán részt vevő Frans Timmermans-szal kapcsolatban úgy fogalmazott, az Európai Bizottság alelnöke a saját politikáját tiporja lábbal, ha olyanokkal tárgyal, akik szocialistának vallják magukat, de a hatalomért összeállnak a Jobbikkal és az LMP-vel, miközben a támadáson kívül nincs pártprogramjuk, amellyel megnyerhetnék maguknak a szavazókat.

Spöttle egyetért azzal, hogy Bayer Zsolt – a Magyar Nemzet vezércikkírója – szerint Brüsszelnek kellene bocsánatot kérnie Magyarországtól és Európától.

Bayer Zsolt a lapban hétfőn megjelent vezércikkben úgy vélekedett, Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének bocsánatot kellene kérnie a magyar miniszterelnöktől és minden európai polgártól. A szerző szerint Juncker két politikai hibát is elkövetett. Egyrészt annak ellenére vállalta el az Európai Bizottság elnökségét, hogy tudta, a britek ezt a lehető leghatározottabban ellenezték. “Ha ez csak egyetlen százaléknyit is hozzájárult a Brexithez, akkor is történelmi bűnt követett el az elnök úr” – áll a cikkben. A másik hiba pedig az írás szerint az, hogy “Juncker minden sorsdöntő pillanatban, kivétel nélkül a migrációt pártoló erők mellé állt, így neki személyesen is komoly felelőssége van abban, ahogyan ma Európa kinéz”. A cikk szerint Junckernek ezek mellett jellem- és viselkedésbeli dolgokért is bocsánatot kellene kérnie.

Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa az M1 műsorában arról beszélt, a nyugat-európai politikusok próbálnak árnyaltabban fogalmazni, hogy ne legyen egyértelmű, milyen álláspontot képviselnek, de amikor cselekedni kell, egyértelművé válik, hogy a migrációt támogatják, legalizálni akarják, és Európa gazdasági és demográfiai problémáit bevándorlással orvosolnák.

Brüsszel nem tesz semmit a határvédelemért – mondta, hozzátéve: az elmúlt négy év tapasztalata szerint csak a nemzetállamok tudnak hatékonyan fellépni az illegális bevándorlás ellen.

A politológus szerint az európai parlamenti választáson sorskérdés, hogy sikerül-e megreformálni az Európai Néppártot. A becslések szerint a Fidesz álláspontja többségbe kerülhet a néppártban, de ha továbbra is a liberális szárny marad erős, az Európai Néppárt uniós szinten történelmi mélypontot érhet el – vélekedett.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kósa Lajos: Az ellenzék egy bűnözőt véd

  Kósa Lajos: Az ellenzék egy bűnözőt véd

  Az országgyűlési és Európai parlamenti képviselőjelölteket megillető mentelmi joggal kapcsolatos sorozatos ellenzéki visszaélések megakadályozása érdekében törvénymódosító javaslatot, mondhatni egy „Lex Czeglédyt” nyújt be az Országgyűlésnek a Fidesz korábbi és jelenlegi frakcióvezetője, Kósa Lajos és Kocsis Máté.

 • Végre! Érkezik a meleg és a napsütéses

  Végre! Érkezik a meleg és a napsütéses

  A hétvégén csak helyenként várható eső, jellemzően meleg, napsütéses idő várható 20-25 fokos maximumokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

 • Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál

  Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál

  Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál amellett, hogy gazdasági növekedésével az Európai Unió élvonalába tartozik – mondta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri értekezletét követően Párizsban.