EUR: 326,32 Ft
CHF: 290,71 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Külföld

Brutális baleset! Harckocsi gázolt halálra egy hadgyakorlaton részt vevő katonát

Harckocsi gázolt halálra Svédországban hétfőre virradóra egy hadgyakorlaton részt vevő katonát – közölte a skandináv ország hadserege hétfőn.

Az incidens az észak-svédországi Norrbotten tartományban történt az Északi szél fedőnevű téli gyakorlaton. Sérültjei a balesetnek nem voltak.

Az SVT svéd közszolgálati televízió úgy tudja, egy, a svéd hadseregben szolgálatot teljesítő – 40 és 50 év közötti – nőt gázolt el egy CV-90-es típusú harckocsi. A hadsereg közölte: a hozzátartozók értesítéséig hivatalosan nem erősíti meg az értesülést.

A március 18-án kezdődött és március 27-ig tartó nemzetközi hadgyakorlaton tízezer katona veszt részt, köztük háromezer svéd. A többi katonai kontingens Finnországból, Norvégiából, az Egyesült Államokból és Nagy-Britanniából érkezett.

A hadsereg közlése szerint csak svéd csapatok voltak érintettek a balesetben.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Elkötelezve

  A nap képe: Elkötelezve

  Hatalmas bemutatóval ünnepelte a mexikói lovas szövetség megalakulásának 98. évfordulóját Mexikóvárosban, aminek keretein belül számtalan látványos bemutatókat tartottak a legfialtabbak tehetségek közreműködésével.

 • Bilincsben vitték el a Pókembert

  Bilincsben vitték el a Pókembert

  Több mint hat óra mászás után rendőrök várták az Eiffel-torony torony tetején azt a botcsinálta Pókembert, aki miatt a torony egész területét le kellett zárni.

 • Igazi mutyikirály a brüsszeli bürokrata

  Igazi mutyikirály a brüsszeli bürokrata

  Hamis számlák, biztosítási csalás, legalább 500 000 euró csalárd elköltése, ismét egy elhallgatott bűncselekmény-sorozat az Európai Unió brüsszeli szervezetében.