2019. április 26., péntek
Ervin

Külföld

Brutálisan bántalmazott orangutánt mentettek

Súlyosan sebesült orangutánt mentettek meg Indonéziában, törött csontokkal, horzsolásokkal és vágásnyomokkal találtak rá, a testében 74 légpuskalövedék volt – közölte szerdán a hatóság.

A 30 év körüli nőstényt szombaton találták meg Aceh tartomány Subulussalam kerületében – mondta Sapto Aji Prabowo, a állami környezetvédelmi hivatal Szumátra-szigeti vezetője.


“A röntgenfelvétel 74 légpuskalövedéket mutatott ki, szerte az állat testében” – tette hozzá.

A nősténnyel együtt megtalált egy hónapos csecsemő orangután az alultápláltság miatt elpusztult, miközben egy rehabilitációs centrumba szállították – közölte az erdészeti és környezetvédelmi minisztérium.

A felnőtt orangután állapota stabil, a Hope (Remény) nevet kapta.

“Elítéljük a felelőtlen emberek kegyetlen támadásait az orangutánok ellen” – fogalmazott közleményében a minisztérium.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján a súlyosan veszélyeztetett állatok között tartják számon az orangutánt, becslések alapján Szumátra és Borneó szigetén 111 ezer él belőlük vadon. Létüket vadorzók és élőhelyük zsugorodása fenyegeti.

Kapcsolódó Cikkek

 • 60 kilót fogyott a fiatal anya

  60 kilót fogyott a fiatal anya

  A 30 éves Kym Fisher nem is olyan régen még 136 kilót nyomott, ám egy durva közlekedési vita után, amiben még csak hibás sem volt, eldöntötte, megszabadul a fölösleges kilóktól.

 • Ritka szaxofonokat loptak a gyűjtőtől

  Ritka szaxofonokat loptak a gyűjtőtől

  Harmincöt értékes és ritka szaxofont loptak el egy híres olasz gyűjtőtől, aki szerint az elkövetők hozzá nem értését mutatja, hogy a gyűjtemény koronaékszerét, Sonny Rollins Grammy-díjas dzsesszszaxofonos hangszerét nem vitték el.

 • Kritikusak az európaiak a migrációval szemben

  Kritikusak az európaiak a migrációval szemben

  Egyértelműen migrációkritikus állásponton van a közép-európai országokban élők többsége – derült ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára 12 közép-európai országban készített közvélemény-kutatásából.