EUR: 346,41 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Belföld

Budapest, te csodás!

Ünnepélyes keretek között vehette át Tarlós István főpolgármester a „2019 legjobb európai úti célja” kitüntetést (European Best Destination 2019) a városházán. Budapest olyan népszerű nagyvárosokat megelőzve nyerte el az elismerést, mint Athén, Genf, Firenze, Párizs és London. Összegyűjtöttünk tíz olyan tényezőt, amely vonzóvá teszi Budapestet.

Romkocsmák


A romkocsmák miatt Budapest lett Európa egyik bulifővárosa. A nyugati fiatalok egyszerűen imádják. A legnépszerűbbek közé tartozik a Lámpás, a Szimpla Kert és a Fogasház.

/Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

Szép lányok


Köztudott, hogy a magyar lányok szépsége világhírű, és közvetlenségükre sem lehet panasz.

/Fotó: Illusztráció – Profimedia

 

Fürdők

Budapestet 1934 óta nevezik fürdővárosnak, a világ fővárosai közül itt van a legtöbb termál- és gyógyvízkút, emellett 15 gyógyfürdőnk van.

A Széchenyi gyógyfürdő, becenevén a Szecska, Budapest és egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma – /Fotó: www.instagram.com/sir_dronealot

 

Biztonság

Ez az egyik legfontosabb szempont, kiváló a közbiztonság, és elhanyagolható a terrorveszély.

A rendőrség minden eszközzel igyekszik elősegíteni a valóban békés ünnepet (Fotó: ZMRFK)

Árak

Az árak terén Budapest a fasorban sincs a nyugat-európai városokhoz képest, legyen szó lakhatásról, étkezésről, ivásról vagy belépőkről. Egy korsó sör például nálunk 500-600 forint, míg Nyugaton ennek többszöröse.

Dreher sörgyár
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Gasztronómia

Rengeteg az étterem, mindenki megtalálja a neki megfelelőt, legyen szó gulyáslevesről, lángosról vagy kürtöskalácsról, és Európa ötödik legjobb hamburgerezője is nálunk van. Emellett az italaink is kiválóak, például a bor vagy a pálinka.

Kultúra

A magyar fővárosban több mint 200 múzeum várja a látogatókat, de a színházakról, az operáról és egyéb kiállításokról se feledkezzünk meg.

/Fotó: MTI

 

Építészet

Nem véletlen, hogy rengeteg hollywoodi produkció készül a fővárosban, hiszen lényegében minden építészeti stílus és kor képviselteti magát a városban. Budapesten világörökségi helyszínek is vannak, többek között a Duna-part látképe, a budai várnegyed és az Andrássy út.

/Fotó: Lokál

 

Éjjeli közlekedés

A tömegközlekedés éjszaka is rendkívül jónak mondható, hiszen akár a város egyik végéből el lehet jutni a másikba. A 41 éjszakai buszjárat mellett a Nagykörúton a 6-os villamos is közlekedik éjszaka.

/Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

Kis távolságok

Ha megunnánk a betonrengeteget, számos kirándulóhely található a városban (pl. Hármashatárhegy, Normafa), de vidékre (Szentendre, Gödöllő vagy akár a Balaton) is könnyen eljuthatunk.

/Fotó: MTI

 

Tarlós szerint az elismerés tíz év munkájának gyümölcse

– Az elismerés az elmúlt tíz év munkájának gyümölcse, ez idő alatt Budapest az egyik legvonzóbb és legjobb életminőségű város lett. Európa egyik legszebb városává fejlődött, és a kontinens egyik legerősebb turisztikai arculatával büszkélkedhet, kiemelkedő építészeti és kulturális öröksége, egyedülálló fürdőkultúrája, nívós fesztiváljai, különleges gasztronómiája teszi egyedivé – fogalmazott a főpolgármester.

/Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek