2020. január 25., szombat
Pál

Program

Budapesten lép fel a világ legjobb női rappere, Rah Digga

Március 6-án, azaz szerdán Budapesten lép fel Rah Digga, a Busta Rhymes által létrehozott Flipmode Squad női MC-je!

A New Jersey-ből érkező amerikai raplady (aki a zene mellett modellként és színészként is dolgozik, játszott például a 13 kísértet című filmben) sokak szerint a világ legjobb női előadója a műfajban. Így rangsorolja őt az Allmusic zenei online adatbázis, valamint a How To Rap című mértékadó könyv.


Rah Digga 19 évesen kezdte rapkarrierjét, később csatlakozott az Outsidaz nevű formációhoz, majd közreműködőként részt vett a Fugees második albumán is.

Világhírű igazán Busta Ryhmes oldalán vált, aki felfigyelt a fiatal előadó tehetségére, és bevette a Flipmode Squad nevű rapcsapatába Spliff Star é Rampage oldalán. Első szólólemeze 2000-ben jelent meg, ezután hosszabb szünet következett az albumkiadás terén.

Ezzel együtt Rah Digga rendkívül népszerű nem csak a tengerentúlon, hanem Európában is, nem véletlen, hogy turnéra indult a kontinensen, így jön el Budapestre is holnapután, amikor az Instantban lép színpadra a magyar közönség előtt. Az estét olyan hazai előadók vezetik majd fel, mint a Gabó Acoustique R&B, a Neo Soul, az Acid Jacc, illetve a Stereo Kollektiv.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mentes gasztrofesztivál Budapesten

    Mentes gasztrofesztivál Budapesten

    Február végén újra a bűntudat nélkül fogyasztható fogásoké a főszerep: a tavalyi siker után visszatér a MentesFeszt, ahol a vega burgertől a mentes gofrin át egészen a tücsöklisztig minden különlegességet kipróbálhatunk, és a számos előadó közt Mosolyka is főzni tanít bennünket.

  • Szimfonikus szuperkoncert

    Szimfonikus szuperkoncert

    Negyvenhét éve annak, hogy Adamis Anna és Presser Gábor megalkották a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című halhatatlan musicalt, melynek dalait a mai napig ismeri szinte mindenki országhatáron belül és kívül egyaránt.