EUR: 313,23 Ft
CHF: 276,64 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Program

Budapesten lép fel a világ legjobb női rappere, Rah Digga

Március 6-án, azaz szerdán Budapesten lép fel Rah Digga, a Busta Rhymes által létrehozott Flipmode Squad női MC-je!

A New Jersey-ből érkező amerikai raplady (aki a zene mellett modellként és színészként is dolgozik, játszott például a 13 kísértet című filmben) sokak szerint a világ legjobb női előadója a műfajban. Így rangsorolja őt az Allmusic zenei online adatbázis, valamint a How To Rap című mértékadó könyv.


Rah Digga 19 évesen kezdte rapkarrierjét, később csatlakozott az Outsidaz nevű formációhoz, majd közreműködőként részt vett a Fugees második albumán is.

Világhírű igazán Busta Ryhmes oldalán vált, aki felfigyelt a fiatal előadó tehetségére, és bevette a Flipmode Squad nevű rapcsapatába Spliff Star é Rampage oldalán. Első szólólemeze 2000-ben jelent meg, ezután hosszabb szünet következett az albumkiadás terén.

Ezzel együtt Rah Digga rendkívül népszerű nem csak a tengerentúlon, hanem Európában is, nem véletlen, hogy turnéra indult a kontinensen, így jön el Budapestre is holnapután, amikor az Instantban lép színpadra a magyar közönség előtt. Az estét olyan hazai előadók vezetik majd fel, mint a Gabó Acoustique R&B, a Neo Soul, az Acid Jacc, illetve a Stereo Kollektiv.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újra Budapestre jön a Scorpions

    Újra Budapestre jön a Scorpions

    Újra lesz Scorpions-koncert Magyarországon: a világhírű, 54 éve létező német hard rock csapat november 18-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel Crazy World Tour című koncertsorozata keretében – közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.

  • Kezdődik a hatodik Nagy-Szín-Pad!

    Kezdődik a hatodik Nagy-Szín-Pad!

    Hatodik alkalommal indul a koncertező előadók legrangosabb hazai versenye, a Nagy-Szín-Pad! A 2019-es mezőnyt a Follow the Flow, Koszi Janka, a New Level Empire, a Nomad, a Stolen Beat, a Useme, a USNK és a The Bluebay Foxes alkotja. A résztvevők meghívást kapnak többek között a Szigetre, a VOLTra, a STRANDra, a MOL Nagyon Balaton eseményeire és a Campusra, a győztes pedig a fesztiválok nagyszínpadán koncertezhet.