EUR: 348,27 Ft
CHF: 328,33 Ft
2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Belföld

Dél-Afrikában készül Tokióra a magyar világbajnok

A 2014-es moszkvai világbajnokságon Takács Kincsővel C2 500 méteren világbajnoki címet szerző Lakatos Zsanett idei egyik legnagyobb célkitűzése, hogy kvótát szerezzen a 2020-as tokiói olimpiára. A Prémium Média & Sport Management 24 éves támogatott kenusa minden erejével arra készül Dél-Afrikában, hogy ott lehessen jövőre az ötkarikás játékokon.

Gőzerővel készül a jövő évi olimpián való részvételre a 2014-es moszkvai vb aranyérmese, a kétszeres maratoni világbajnok és háromszoros Európa-bajnok Lakatos Zsanett.


A magyar kajak-kenu sport egyik legígéretesebb tehetsége jelenleg a világ másik felén, a dél-afrikai Pretoria környékén edz egy víztározónál, ami már egy magaslati tábornak számít.

„A tavaszi tábort már három éve itt teljesítem, mi ezt hívjuk meleg vízi tábornak. Február végén kezdtük újra az evezést, a vízi munkát. Szerencsére már otthon is tudtunk evezni de az időjárásnak köszönhetően, mivel sajnos az mostanság elég hektikus, ilyenkor el szoktunk jönni Dél-Afrikába, ahol jobban kiszámítható az idő” – mondta Lakatos Zsanett.


Az élsportoló elmondta, hogy szeret a kontinensre járni, mert minden adott ahhoz, hogy a lehető legjobban készüljenek ugyanis teljes ellátásban részesülnek, így tényleg csak az edzésre kell koncentrálnia.

Hétvégén számára a pihenés a főszerep, illetve ilyenkor az országra jellemző programokat is beiktatnak, mint például egy szafari túra.

Lakatos Zsanett számára idén a legnagyobb kihívás a szegedi világbajnokságon való részvétel, illetve a kvótaszerzés a 2020-as tokiói olimpiára.

„Most három hetet töltök itt Dél-Afrikában, majd otthon folytatom a felkészülést. Májusban kezdődnek a rangsorolók, majd jönnek a válogatók, a világkupák és augusztus végén a világbajnokságok” – fogalmazott a kenus.

Érzése szerint a téli alapozás jól sikerül, jó erőben érzi magát. Dél-Afrikában csak az edzőjével, Martinkó Gáborral van, így tényleg minden figyelem rá szegődik. Közös céljuk a tokiói olimpiára való kvótaszerzés, és ez elől semmi nem veheti el a figyelmüket.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Budapest Bank csatlakozik a Takarék Csoport és az MKB együttműködéséhez

  A Budapest Bank csatlakozik a Takarék Csoport és az MKB együttműködéséhez

  A Budapest Bank Zrt. (BB) csatlakozik az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MTB) és az MKB Bank Nyrt. (MKB) stratégiai együttműködéséhez, amelyben egy hazai tulajdonú bankcsoport létrehozásának keretrendszerét vizsgálják meg és készítik elő – közölte a három pénzintézet kedden az MTI-vel.

 • Június 20-án megszűnhet a veszélyhelyzet

  Június 20-án megszűnhet a veszélyhelyzet

  Két héten belül megszavazhatja az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és különleges jogrendi állapot megszüntetését – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

 • Fidesz: Pikó vállalja a felelősséget a döntéseiért!

  Fidesz: Pikó vállalja a felelősséget a döntéseiért!

  A Fidesz józsefvárosi szervezete felszólítja a kerület ellenzéki támogatással megválasztott polgármesterét, Pikó Andrást, hogy vállalja végre a felelősséget döntéseiért, és mondja meg az igazságot a közszolgálati lakások elvételéről.