EUR: 314,62 Ft
CHF: 278,99 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Külföld

Döbbenetes! Migránsterror Svédországban

Lassan nem telik el nap anélkül, hogy ne hallanánk különféle brutális migránsok által elkövetett bűncselekményekről vagy nemi erőszakról szóló tudósításokat Svédországból, ahol a bevándorláspárti baloldali kormány és az egyre radikálisabb bevándorlók hamarosan teljesen ellehetetlenítik az országban való életet.

Jamaica, Costa Rica és Bolívia is sokkal jobb helyzetben van, mint a jóléti állam Svédország a nők elleni nemi erőszakok tekintetében. A migránsválság kezdete óta látványosan romlott a közbiztonság a skandináv államban, miközben a hatóságoknak egyre kevesebb esélye van arra, hogy sikeresen felvegyék a bűnözők elleni harcot. A bevándorláspárti baloldali kormány annyira megengedő a migránsokkal szemben, hogy még az Iszlám Állam harcosait is befogadnák – írja az Origo.


A legfrissebb statisztikák szerint a skandináv országban a 100 ezer nőre jutó erőszakok száma (66,5) soha nem látott magasságokba emelkedett. Ennek eredményeként mára Svédország messze megelőz olyan harmadik világbeli országokat, mint Bolívia, Costa Rica, Indonézia és Jamaica. A skandináv országban egyébként 66-szor több a 100 ezer nőre jutó nemi erőszakok száma, mint Szlovákiában. Mindez pedig már önmagában is elborzasztó adat. De nemcsak a nemi erőszakok száma ugrott meg az északi országban az elmúlt években. Stockholmban az elmúlt három évben a külvárosi migránsnegyedekben több tucat embert gyilkoltak meg. 2017-ben a svéd fővárosban összesen 129 lövöldözést jegyeztek fel, ebből 19 esetben történt gyilkosság. 2016-hoz képest ez a halálos támadások megduplázódását jelentette. Malmőben, ahol mára a lakosság 45 százaléka bevándorló hátterű, a hatóságok három-négy bűnözői migránsbandáról tudnak – tudatja a portál.

Az Origo beszámolója szerint a lövöldözések nagy része a migránsbandákhoz köthető. A lövöldözések azonban nem érnek véget az utcán, mivel a leszámolások sok esetben a kórházakba tevődik át, miután a sérülteket elszállítják a mentők a helyszínről. Mára a bandák nem foglalkoznak a rendőrséggel, mivel a hatóságok sok esetben már nem mernek bemenni azokba a no-go zónákba, ahol ezek a bűnszervezetek szabadon működnek.


A lap információja szerint több pénzre lenne szüksége a svéd rendőrségnek, ugyanis a jelenlegi körülmények között folyamatosan kritizálják őket, amiért az ország képtelen betartani a schengeni vállalásait. Egy kicsit egyébként elkéstek a tűzoltással, ugyanis 2014 és 2017 között 300 ezer migráns adott be Svédországban menedékkérelmet, a ténylegesen odaérkezők száma pedig ennél is jóval nagyobb.

Az is hatalmas problémát jelent, hogy egyszerűen nem nyomoznak az országot az Iszlám Állam terrorszervezethez való csatlakozás reményében elhagyó állampolgárok után, akik aztán terroristaként térnek vissza hazájukba.

A becslések alapján 2012 óta nagyjából 300 ember hagyhatta el Svédországot a terrorszervezet kedvéért, ennek nagyjából fele térhetett már vissza, száz emberről pedig úgy tartják, hogy még mindig a közel-keleti régióban vannak – számol be az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek