2019. október 18., péntek
Lukács

Extra

Durva dolgon ment keresztül a Trónok harca sztárja

Megdöbbentő őszinteséggel vallott az őt ért borzalmakról a sorozat egyik szereplője.

A Trónok harca színésznője, Esmé Bianco a Twitteren közölte, hogy családon belüli erőszak áldozata lett – írta a Ripost.


:Profimedia, Landmark

A 36 éves színésznő, aki a Ros nevű prostituáltat alakította a sorozatban, azt is bevallotta, hogy még mindig retteg éjszakánként és poszt-traumás stressztől szenved. A színésznőt bántalmazó barátja sokszor aludni sem engedte, a születésnapi fotóin is csak a rémület látszott a szemében.

Bianco megosztott egy képet is a hátáról, leírta, hogy a “művészet nevében” korábban ostorral verte a párja, és ennek még mindig látszanak a nyomai: “Ez az én hátam. A sebek valódiak.” – írta.


 

A színésznő egy új, közösségi médiában terjedő mozgalom a “#IAmNotOk” (vagyis “nem vagyok jól”) keretében írt a korábban átélt szörnyűségekről. A mozgalmat a családon belüli erőszak túlélői indították, hogy felhívják a figyelmet az elszenvedett bántalmazás hosszútávú hatásaira.

A sors iróniája, hogy a színésznő által megformált karakter szintén erőszak áldozatává válik a sorozatban és végül Joffrey meg is öli.

 

Kiderült milyen hosszúak lesznek az epizódok

 

Szerencsére ennél vidámabb hírek is érkeznek Westerosból, például kiderült milyen hosszúak lesznek az április 15-én bemutatandó új évad részei. Összesen hat epizód van még hátra. Korábban két órás részekről szóltak a hírek, de ez nem tűnik túl valószínűnek. Annyi biztosnak tűnik, hogy az első két rész 54, illetve 58 perces – tehát átlagosan hosszú – lesz.

Az HBO ugyan hivatalosan nem erősítette meg, de a hírek szerint ezután folyamatosan nőni fog az egyes epizódok játékideje. A harmadik 60 (állítólag ebben lesz egy gigantikus csatajelenet, valószínűleg Deres ostroma), a negyedik 78, az utolsó kettő pedig 80 perces epizód lesz. Erről a Havas Jont alakító Kit Harington is megosztott egy posztot közösségi oldalán.

80 minutes 🔥🔥

Gepostet von Kit Harington am Dienstag, 12. März 2019

 

Kezd eluralkodni a GOT-láz

Eközben a fél világ a sorozat lázában ég, nemrég mutatták be ugyanis a hivatalos előzetest.

 

A rajongók kockáról kockára elemzik a látottakat a legapróbb részleteket is kielemzik. Az első ránézésre is feltűnik például, hogy Cercei bort iszik, miközben az utolsó részben azt mondta öccsének, Tyrionnak, hogy terhes, ikertestvérétől Jaimetől. A királynő tehát vagy gondatlan kismama, vagy elvetélt, esetleg eleve sosem volt terhes és hazudott.

 

Szintén könnyű kiszúrni, hogy Cerceit nem hagyta pácban Euron, aki fekete és arany hajókkal érkezik a tenger felől egy óriási hadsereggel.

 

Az is kiderült az előzetesből, hogy az utolsó rész alapján halottnak hitt Beric és Tormund életben vannak, és természetesen az elmaradhatatlan lángoló kard is feltűnik.

 

Végül az is egyértelműnek látszik, hogy Dany “szabadon maradt” sárkányán Jon lovagolhat, hiszen ez a kocka olyan, mintha a következő pillanatban felpattannának a tűzokádókra.

Gigantikus csata, elájult szereplő

Eközben újabb információk jelentek meg a sorozattal kapcsolatban. A már említett Entertainment Weekly-cikkből a Bors szemlézte, hogy a záróévad nagy csatája 90 perc körül fog mozogni.

– Ez egyrészt rekordhosszú, gyakorlatilag filmméretű epizód lesz, másrészt pedig a mozgóképek történetének leghosszabb egybefüggő harcjelenetét fogja tartalmazni. Ezt a rekordot egyébként eddig a Gyűrük ura: A király visszatér tartotta, bő 40 perces csatajelenetével.

Az epizód felvétele minden korábbinál kimerítőbb is volt, az ominózus epizódot 11 héten keresztül, végig éjszaka forgatták, ami borzasztó kimerítő volt az egész stáb számára.

Olyannyira, hogy az egyik – direkt meg nem nevezett – színésznő jelenet közben el is ájult, és azonnal orvost hívtak hozzá.

A készítők elmondása szerint aznap korábban haza is engedték, hogy ki tudja pihenni magát, és másnap újult erővel vághasson bele a rekordhosszúságú felvételbe – írta a Bors.

 

Maisie Williams csak sírni tudott

Azt nem árulták el, ki ájult el a forgatáson, de az Aryát alakító Maisie Williams – szintén az Entertainment Weeklynek – azt nyilatkozta, hogy az említett csatajelenet forgatása során teljesen kikészült.

“Senki sem tudott rá felkészíteni, milyen megterhelő lesz ez fizikailag. Nap nap után, és újra meg újra vettük fel a jeleneteket, mintha sosem érne véget. Nem lehetsz beteg, vigyáznod kell magadra, mert annyi a feladat, amit más nem tud helyetted elvégezni. Vannak azonban pillanatok, amikor besokallsz, hisz ember vagy, és nem akarsz mást, csak sírni” – vallotta a hirado.hu szerint Maisie.

Persze nem az az első, aki hasonlókat nyilatkozik.

– Amikor egy sorozat befejeződik, olyan érzése van az embernek, mint amikor egy könyv utolsó lapjára ér. Gyászolja a karaktereket, a sztorit, az élményt, amit az alkotás okozott neki. Nem csak a nézők számára, de nekünk, színészeknek is valami hasonló megrázkódtatás lesz a Trónok harca nélkül élni, hiszen a stáb egy része 9 évig dolgozott A tűz és jég dala regények adaptációján” – idézte korábban a Havas Jont alakító Kit Haringtot a Sorozatwiki.

 

Kit Haringtonhoz hasonlóan a Daeneryst alakító Emilia Clarke is szomorú volt a sorozat befejezése miatt.

„Amikor vége volt, az utolsó napon csak sírtam, mint egy csecsemő. Teljesen el voltam veszve. Fura, de csodálatos volt, hogy megkaptam ezt az új szerepet, nem is különbözhetne jobban a régi munkámtól. Tíz év hosszú idő, mintha az egyik végtagomat veszítettem volna el. 22 éves voltam, amikor besétáltam a Trónok harca díszletébe, a karakterrel együtt nőttem fel” – mondta a színésznő.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek