EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb Kecskemét

Egyedülálló a „Beszélő Tojás”!

A tojásdíszítés királynője 348 őseink által használt jelet és több mint 13 ezer darab pontot tett fel viasztechnikával mintaelválasztóként egy óriási strucctojásra. Zsigóné Kati népi iparművész különleges alkotása a „Beszélő Tojás” nevet kapta, mivel a jelek őseink gondolatait mondják el nekünk.

– Ez az alkotás nagy jelentőségű, mert előrelépést hozott a magyar népművészetben és értékmegőrzéssel bír a magyarság számára. Előttem még soha senki nem tett fel egy tojásra 348 őseink által használt jelet! Láthatjuk rajta többek között a kecskekörmöst, a kakastaréjost, a rúzsást, a csillagost, a hóvirágost, a táltos létrát, a tulipánt, a gereblést, háromszögűt, nyuszi fülest, Mária tenerét, fenyőágast, cserelapit, keresztest, és még sok más különlegességet. A jelek között emellett elválasztóként több mint 13 ezer darab kis pontocskát alkalmaztam magok jelképeként – nyilatkozta Zsigóné Kati népi iparművész a hellovidek.hu-nak.


Ahogy minden évben, a művésznő idén is nagy szeretettel várja a locsolkodó fiúkat, férfiakat kecskeméti otthonába, a Meggy utcába. Természeten senki nem távozik tőle üres kézzel: minden locsolónak hímes tojással kedveskedik!

Kapcsolódó Cikkek

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.