EUR: 326,20 Ft
CHF: 288,96 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb Győr

Egyre jobb Győrben biciklisnek lenni!

Elkészült a kórház melletti kerékpárút

Egyre többen döntenek úgy, hogy tömegközlekedés vagy autó helyett kerékpárral jutnak el iskolába vagy munkába. Egyszerűbb, környezetbarát és olcsó megoldás a drótszamár. Az egyre több bicikliútnak köszönhetően pedig biztonságosabb is.


Borkai Zsolt polgármester (előtérben) és Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselő is szívesen pattan nyeregbe
Fotó: Marcali Gábor

Legutóbb a Tihanyi Árpád úton, a kórház mellett adtak át felújított járdát és kerékpárutat, így ezen a forgalmas szakaszon is gond nélkül lehet már haladni. A meglévő kerékpárutak felújítási programjával egyébként már 2014 óta foglalkozik az önkormányzat. Minden évben sikerült újabb szakaszt felújítani a Szigethy Attila, a Tihanyi Árpád, illetve a Kálvária úton, az elmúlt években pedig az Ifjúság körút is teljes egészében biztonságos lett a bicikliseknek.

– Szeretnénk megtalálni azokat a helyeket, ahol fokozott a balesetveszély és nehéz az átkelés, esetleg nem is lehet közlekedni kerékpárral. A mostani is ilyen volt – hangsúlyozta Borkai Zsolt polgármester. A mostani, 400 méteres beruházás bruttó 52 millió forintból épült meg.


A kerékpárutat a buszmegállói szakaszon korláttal választották el a gyalogjárdától
Fotó: Marcali Gábor

– A város folyamatosan fejlődik. A napokban újabb fejleményeket tudunk bejelenteni a Győr és Pannonhalma közötti kerékpárútról, ami a Modern Városok Program keretében valósul meg – árulta el Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselő.

A GyőrBike egyre népszerűbb, sokan veszik igénybe
Fotó: Marcali Gábor

– Adyvárosban jelentősen előreléptünk a kerékpárutak fejlesztésében – mondta Radnóti Ákos, alpolgármester, Adyváros egyik önkormányzati képviselője.

Borkai Zsolt polgármester (elől) és Radnóti Ákos alpolgármester is kipróbálták az új kerékpárutat
Fotó: Marcali Gábor

A Tihanyi Árpád úti kerékpárút-hálózat felújítása 2017-ben kezdődött el a páratlan oldalon az Ifjúság körút és a Földes Gábor utca között, a kórházzal szemben. Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője elmondta, a felújítás a Magyar úti körforgalom és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház parkolójának bejárata közötti szakaszon történt meg.

Egyszerűbb, környezetbarát és olcsó megoldás a drótszamár
Fotó: Marcali Gábor

– A kórház kerítését a buszvárók mögötti szakaszon beljebb építettük, a járda és a kerékpárút felújítása pedig az így kialakult szélesebb felületen történt meg. A meglévő buszvárókat is felújítottuk, több szakaszon az útszegélyeket is kicseréltük. A kerékpárutat a buszmegállói szakaszon korláttal választottuk el a gyalogjárdától a biztonságot figyelembe véve – tette hozzá a szakember. Szintén a közlekedésbiztonságot szolgálja, hogy a Kassák Lajos utcai csomópontnál lévő gyalogátkelőhelynél az utca szélességét lecsökkentették, hogy minél kisebb távolságot, rövidebb időt kelljen a gyalogosoknak az úttesten tölteniük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.