EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Extra

Életműdíjat kap Julie Andrews

Életműdíjat kap az idei velencei filmfesztiválon Julie Andrews, A muzsika hangja és a Mary Poppins című családi filmek főszereplője.

Alberto Barbera fesztiváligazgató pénteki bejelentésében a 83 éves brit színésznőt a “mozinézők számos generációja által bálványozott ikonikus figurának” nevezte, olyannak, akinek “szerepei nem korlátozódtak a családi filmek tökéletes karaktereire”.


“Olyan szerepekben játszott, amelyek sokoldalúak, drámaiak, provokatívak és csípős iróniával átitatottak voltak”, köztük volt több olyan film is, amelyet néhai férje, Blake Edwards rendezett – hangsúlyozta. “Ez az Arany Oroszlán egy különleges karrier jól megérdemelt elismerése” – tette hozzá.

Julie Andrews közleményében megtiszteltetésnek nevezte a kitüntetést és jelezte, hogy szeptemberben részt fog venni a filmfesztiválon.

Andrews egymás után a második brit színésznő, akit velencei mustra életműdíjjal tüntet ki, tavaly Vanessa Redgrave kapta meg az elismerést.

A világ legrégebbi filmfesztiválját idén augusztus 28. és szeptember 7. között rendezik a lagúnák városában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Stanley Kubrick 20 éve halt meg

    Húsz éve, 1999. március 7-én halt meg Stanley Kubrick, a filmtörténet egyik legnagyobb hatású rendezője, a Spartacus, a Lolita, a 2001: Űrodüsszeia, a Mechanikus narancs, a Ragyogás, a Tágra zárt szemek alkotója.