EUR: 320,08 Ft
CHF: 279,96 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Külföld

Elképesztő! Brutális migránsháború a város közepén

A belgiumi Antwerpen városát rettegésben tartják a kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó maffiabandák, akik a hatóságok jelentése szerint a hetek óta tartó robbantásokért is felelősek a városban.

A kegyetlen és félelmetes bűncselekmények mögött a bandák közötti leszámolási kísérletek állhatnak.


Mint ahogy az Nyugat-Európa nagyobb városaira jellemző, a kábítószer-csempészet és a kábítószer terítése a migráns, illetve a migráns hátterű bűnözői körök kezében van. Ugyanez a helyzet Párizsban, Berlinben vagy Hamburgban is, ahol a főleg nigériai migránsbandák irányítják a prostitúciót, a gyerekcsempészetet és a drogpiacot – írja az Origo.

A lap korábban arról számolt be, hogy Belgium lett a kiskorú nigériai migránsok egyik célállomása, elemzők szerint pedig sok területen a szintén nigériai migránsmaffia az olasz maffiát is kiszorítja az alvilágból. Az osztrák fővárosban, Bécsben például a drogkereskedelemből élők 80 százaléka nigériai migráns,a párizsi migránsgettókban, az úgynevezett no-go zónákban pedig a munkalehetőség hiányában az ott élők bűnözésből tartják fenn magukat. Most úgy látszik, hogy Antwerpen is feliratkozik erre a szomorú listára.


Két héttel ezelőtt több autót felrobbantottak a Park Spoor Noord negyedben, más kocsik is megsérültek. A szakértők szerint kézigránátos támadás történt, ezt erősíti meg az a tény is, hogy a nyomozók pénteken három darab fel nem robbantott kézigránátot találtak a negyedben – számol be az Origo.

Az elmúlt két évben pedig több mint 60 robbantás történt a belga kikötőváros északi, főleg migránsok lakta negyedében. A szakértők azt is megállapították, hogy az antwerpeni kábítószerpiac komolyan kapcsolódik az amszterdamihoz. Hollandiában legalizálták a könnyű drogok használatát, a marihuána (fű) és a hasis szabadon vásárolható, birtoklásuk, házi termesztésük bizonyos mennyiségi határ alatt megengedett. A liberális politika miatt a kemény drogokhoz is könnyebben hozzá lehet férni, de az illegális amfetamin, LSD származékait előállító laboratóriumok száma is folyamatosan növekszik. Az adatok alapján az elmúlt időszakban Amszterdamban is eldurvult a helyzet, eddig több mint 30 halálos áldozatot szedett a kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó migránsmaffia helyi háborúja. Bart De Wever, a keményvonalas bevándorlásellenes antwerpeni polgármester, Belgium legerősebb és legnépszerűbb pártjának, az Új Flamand Szövetségnek (N-VA) az elnöke kedden, a helyi ügyészség és rendőrség vezetőivel úgy döntött, hogy megerősítik Antwerpenben a rendőri jelenlétet, tehát több igazoltatás és más hasonló jellegű intézkedés lesz, mint eddig volt – tudatja a portál.

A polgármester véleménye szerint: „Nincs egyszerű megoldás a problémára, és a jelenség nem fog egykönnyen eltűnni”. A baloldali-liberális kormányzatok inkább leépítik a rendőrséget, az állam képtelen megvédeni a kétségbeesett, tehetetlen polgárait, a migránsok pedig lassan teljesen átveszik az uralmat az országban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek