EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Extra

Ennyi meztelen jelenet van a Trónok harcában

Egyenként megszámolták, hányszor pucérkodtak a Trónok harcában. Meg fogsz döbbenni az eredményen.

 

Ahogy közeledik a Trónok harca utolsó évadának április 15-i bemutatója úgy nő a sorozat körüli hisztéria. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy már abból is hír lett, hogy megszámolták, hány meztelen jelenet volt a Trónok harca eddigi hét évada során. A GQ egy gigantikus összeállítást is közölt a 71 pucér jelenetről.


– Ami az én karakteremet illeti, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor voltam meztelen. Reggelig beszélhetnék a nők fontosságáról a műsorban, csak sok értelme nem lenne. Elindult egyfajta változás a filmiparban, ami egyébként nagyon fontos és dicséretes dolog – nyilatkozta erről a Danyt alakító Emilia Clarke.

 

Kezd eluralkodni a GOT-láz


 

Eközben a fél világ a sorozat lázában ég, kedden mutatták be ugyanis a hivatalos előzetest.

 

A rajongók kockáról kockára elemzik a látottakat a legapróbb részleteket is kielemzik. Az első ránézésre is feltűnik például, hogy Cercei bort iszik, miközben az utolsó részben azt mondta öccsének, Tyrionnak, hogy terhes, ikertestvérétől Jaimetől. A királynő tehát vagy gondatlan kismama, vagy elvetélt, esetleg eleve sosem volt terhes és hazudott.

Credit line: Profimedia, Ferrari

 

Szintén könnyű kiszúrni, hogy Cerceit nem hagyta pácban Euron, aki fekete és arany hajókkal érkezik a tenger felől egy óriási hadsereggel.

 

Az is kiderült az előzetesből, hogy az utolsó rész alapján halottnak hitt Beric és Tormund életben vannak, és természetesen az elmaradhatatlan lángoló kard is feltűnik.

 

Végül az is egyértelműnek látszik, hogy Dany “szabadon maradt” sárkányán Jon lovagolhat, hiszen ez a kocka olyan, mintha a következő pillanatban felpattannának a tűzokádókra.

Gigantikus csata, elájult szereplő

Eközben újabb információk jelentek meg a sorozattal kapcsolatban. A már említett Entertainment Weekly-cikkből a Bors szemlézte, hogy a záróévad nagy csatája 90 perc körül fog mozogni.

– Ez egyrészt rekordhosszú, gyakorlatilag filmméretű epizód lesz, másrészt pedig a mozgóképek történetének leghosszabb egybefüggő harcjelenetét fogja tartalmazni. Ezt a rekordot egyébként eddig a Gyűrük ura: A király visszatér tartotta, bő 40 perces csatajelenetével.

Az epizód felvétele minden korábbinál kimerítőbb is volt, az ominózus epizódot 11 héten keresztül, végig éjszaka forgatták, ami borzasztó kimerítő volt az egész stáb számára.

Olyannyira, hogy az egyik – direkt meg nem nevezett – színésznő jelenet közben el is ájult, és azonnal orvost hívtak hozzá.

A készítők elmondása szerint aznap korábban haza is engedték, hogy ki tudja pihenni magát, és másnap újult erővel vághasson bele a rekordhosszúságú felvételbe – írta a Bors.

 

Maisie Williams csak sírni tudott

Azt nem árulták el, ki ájult el a forgatáson, de az Aryát alakító Maisie Williams – szintén az Entertainment Weeklynek – azt nyilatkozta, hogy az említett csatajelenet forgatása során teljesen kikészült.

“Senki sem tudott rá felkészíteni, milyen megterhelő lesz ez fizikailag. Nap nap után, és újra meg újra vettük fel a jeleneteket, mintha sosem érne véget. Nem lehetsz beteg, vigyáznod kell magadra, mert annyi a feladat, amit más nem tud helyetted elvégezni. Vannak azonban pillanatok, amikor besokallsz, hisz ember vagy, és nem akarsz mást, csak sírni” – vallotta a hirado.hu szerint Maisie.

Persze nem az az első, aki hasonlókat nyilatkozik.

– Amikor egy sorozat befejeződik, olyan érzése van az embernek, mint amikor egy könyv utolsó lapjára ér. Gyászolja a karaktereket, a sztorit, az élményt, amit az alkotás okozott neki. Nem csak a nézők számára, de nekünk, színészeknek is valami hasonló megrázkódtatás lesz a Trónok harca nélkül élni, hiszen a stáb egy része 9 évig dolgozott A tűz és jég dala regények adaptációján” – idézte korábban a Havas Jont alakító Kit Haringtot a Sorozatwiki.

 

Kit Haringtonhoz hasonlóan a Daeneryst alakító Emilia Clarke is szomorú volt a sorozat befejezése miatt.

„Amikor vége volt, az utolsó napon csak sírtam, mint egy csecsemő. Teljesen el voltam veszve. Fura, de csodálatos volt, hogy megkaptam ezt az új szerepet, nem is különbözhetne jobban a régi munkámtól. Tíz év hosszú idő, mintha az egyik végtagomat veszítettem volna el. 22 éves voltam, amikor besétáltam a Trónok harca díszletébe, a karakterrel együtt nőttem fel” – mondta a színésznő.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek