EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Külföld

Észak-Koreában helyreállítottak egy kilövőállást, amelynek a lebontását ígérték

Észak-Korea helyreállított egy olyan kilövőállást, melynek korábban a lebontását ígérte meg Donald Trump amerikai elnöknek – jelentette kedden a Yonhap dél-koreai hírügynökség és a 38 North nevű, koreai ügyekkel foglalkozó szakportál.

A Yonhap dél-koreai parlamenti képviselőkre hivatkozott, akiket kedden tájékoztatott a dél-koreai hírszerzés a legújabb észak-koreai fejleményekről. Elmondásuk szerint Észak-Korea új tetőt és bejáratot épített a Tongcsang-ri nevű rakétakilövő-állomáson.


Jenny Town, a 38 North főszerkesztője a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy a birtokukba került műholdfelvételek azt mutatják, hogy a helyreállítási munkákat február 16. és március 2. között végezték el.

Donald Trump a tavaly Szingapúrban tartott amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó után nyilatkozott arról, hogy Phenjan ígéretet tett egy rakétakísérleti létesítmény lebontására, és később amerikai források a Reutersnek azt mondták, hogy a tongcsang-ri telepről van szó. Műholdfelvételek akkor arról árulkodtak, hogy a bontási munkák meg is kezdődtek a telepen, de később leállították őket.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek