2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Extra

Ettől kirázza a hideg a Trónok harca rajongóit

Nemcsak az utolsó évad előzetese miatt vannak izgalomban a Trónok harca rajongói, akik az április 15-ei premierig már vágják a centit.

Hirtelen nem is tudja hova kapkodni a fejét az egyszeri Trónok harca rajongó ugyanis eddig csak apró morzsákkal kellett beérnie, most pedig nemcsak fotócunamit, de a várva várt előzetest is megkapta. Előbb az HBO adott ki 19 új karakterfotót, mutatjuk:


 

Majd az Entertainment Weekly jelentkezett egy 78 oldalas Trónok harca különszámmal és rengeteg fotóval.

GAME OVER: We’re preparing to say goodbye to Game of Thrones with the ultimate fan guide, featuring 16 epic covers of…

Gepostet von Entertainment Weekly am Montag, 4. März 2019

 

Ezután érkezett meg az előzetes, csak a magyar nyelvű feliratosat egy nap alatt több százezren látták a YouTube-on:


 

A képsorok láttán rengeteg rajongói teória és feltételezés látott napvilágot, mi most csak egyet emelünk ki: Jon és Dany együtt nézik a sárkányokat, azok meg őket. Lenyűgöző.

Gigantikus csata, elájult szereplő

Eközben újabb információk jelentek meg a sorozattal kapcsolatban. A már említett Entertainment Weekly-cikkből a Bors szemlézte, hogy a záróévad nagy csatája 90 perc körül fog mozogni.

– Ez egyrészt rekordhosszú, gyakorlatilag filmméretű epizód lesz, másrészt pedig a mozgóképek történetének leghosszabb egybefüggő harcjelenetét fogja tartalmazni. Ezt a rekordot egyébként eddig a Gyűrük ura: A király visszatér tartotta, bő 40 perces csatajelenetével.

Az epizód felvétele minden korábbinál kimerítőbb is volt, az ominózus epizódot 11 héten keresztül, végig éjszaka forgatták, ami borzasztó kimerítő volt az egész stáb számára.

Olyannyira, hogy az egyik – direkt meg nem nevezett – színésznő jelenet közben el is ájult, és azonnal orvost hívtak hozzá.

A készítők elmondása szerint aznap korábban haza is engedték, hogy ki tudja pihenni magát, és másnap újult erővel vághasson bele a rekordhosszúságú felvételbe – írta a Bors.

 

Maisie Williams csak sírni tudott

Azt nem árulták el, ki ájult el a forgatáson, de az Aryát alakító Maisie Williams – szintén az Entertainment Weeklynek – azt nyilatkozta, hogy az említett csatajelenet forgatása során teljesen kikészült.

“Senki sem tudott rá felkészíteni, milyen megterhelő lesz ez fizikailag. Nap nap után, és újra meg újra vettük fel a jeleneteket, mintha sosem érne véget. Nem lehetsz beteg, vigyáznod kell magadra, mert annyi a feladat, amit más nem tud helyetted elvégezni. Vannak azonban pillanatok, amikor besokallsz, hisz ember vagy, és nem akarsz mást, csak sírni” – vallotta a hirado.hu szerint Maisie.

Persze nem az az első, aki hasonlókat nyilatkozik.

– Amikor egy sorozat befejeződik, olyan érzése van az embernek, mint amikor egy könyv utolsó lapjára ér. Gyászolja a karaktereket, a sztorit, az élményt, amit az alkotás okozott neki. Nem csak a nézők számára, de nekünk, színészeknek is valami hasonló megrázkódtatás lesz a Trónok harca nélkül élni, hiszen a stáb egy része 9 évig dolgozott A tűz és jég dala regények adaptációján” – idézte korábban a Havas Jont alakító Kit Haringtot a Sorozatwiki.

Forrás: youtube

 

Kit Haringtonhoz hasonlóan a Daeneryst alakító Emilia Clarke is szomorú volt a sorozat befejezése miatt.

„Amikor vége volt, az utolsó napon csak sírtam, mint egy csecsemő. Teljesen el voltam veszve. Fura, de csodálatos volt, hogy megkaptam ezt az új szerepet, nem is különbözhetne jobban a régi munkámtól. Tíz év hosszú idő, mintha az egyik végtagomat veszítettem volna el. 22 éves voltam, amikor besétáltam a Trónok harca díszletébe, a karakterrel együtt nőttem fel” – mondta a színésznő.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek