EUR: 320,27 Ft
CHF: 280,12 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Szekszárd

Európai szaktekintélyek körében

Prof. dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beválasztották az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé. Az EASA legfőbb célkitűzése, hogy együttműködést alakítson ki az európai felsőoktatási és tudományos műhelyek, a különböző tudományterületeken tevékenykedő tudósok és szakemberek között. Az akadémia tagjai – köztük 31 Nobel-díjas kutató – különböző tudományterületi szekciókban végeznek kutatómunkát, tartanak különböző rendezvényeket és szakmai konferenciákat.

A salzburgi székhelyű Európai Tudományos és Művészeti Akadémia ünnepi ülésén iktatta be új tagjait, köztük a szekszárdi kampusz dékánját is Illusztráció:Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.