EUR: 326,99 Ft
CHF: 291,13 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Belföld

Görögország az EU leggyengébb pontja

Az Alapjogokért Központ vezető kutatója szerint Görögország az Európai Unió leggyengébb pontja az illegális bevándorlás tekintetében.

Pócza István az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta, ahhoz, hogy a görögök hatékonyan tudjanak fellépni a migráció ellen, meg kell erősíteniük a hatóságok szerepét és jelenlétét, valamint akár fizikai jellegű határvédelmet kellene biztosítaniuk a különböző szakaszokon.


A tengeri határok védelme megoldatlan, miközben Olaszországnak sikerült szinte nullára csökkentenie a problémát. Görögország régebb óta találkozik ezzel a kihívással, mégis Olaszország a gyorsabb és hatékonyabb – tette hozzá Pócza István.

Azzal kapcsolatban, hogy Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagja szerint véget ért a migrációs válság, azt mondta, 2018-ban 150 ezer illegális határátlépést regisztráltak az unió külső határain, és bár ez a szám alacsonyabb, mint 2015-2016-ban volt, még mindig túl magas ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni, hogy a határok biztonságosak.


A kutató szerint Dimitrisz Avramopulosz azt az álláspontot képviseli, hogy a bevándorlásra szükség van, Európa feladata pedig azon keretek megteremtése, amelyekkel szabályozott módon tudnak a bevándorlók beáramlani.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kósa Lajos: Az ellenzék egy bűnözőt véd

  Kósa Lajos: Az ellenzék egy bűnözőt véd

  Az országgyűlési és Európai parlamenti képviselőjelölteket megillető mentelmi joggal kapcsolatos sorozatos ellenzéki visszaélések megakadályozása érdekében törvénymódosító javaslatot, mondhatni egy „Lex Czeglédyt” nyújt be az Országgyűlésnek a Fidesz korábbi és jelenlegi frakcióvezetője, Kósa Lajos és Kocsis Máté.

 • Végre! Érkezik a meleg és a napsütéses

  Végre! Érkezik a meleg és a napsütéses

  A hétvégén csak helyenként várható eső, jellemzően meleg, napsütéses idő várható 20-25 fokos maximumokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

 • Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál

  Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál

  Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál amellett, hogy gazdasági növekedésével az Európai Unió élvonalába tartozik – mondta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri értekezletét követően Párizsban.