EUR: 326,99 Ft
CHF: 291,13 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Belföld

Gyalázatos! A holokauszt túlélőin gúnyolódik Gyöngyösi – Videó!

Vérlázító, vállalhatatlan, és minden eddiginél gyalázatosabb felvétel került az Origo birtokába Gyöngyösi Mártonról.  Mint arról már mi is beszámoltunk, a Jobbik jelenlegi elnökhelyettesével-frakcióvezetőjével kapcsolatban már korábban is megjelentek botrányos videók, de a mostani minden eddigit felülmúl.

Gyönygösi a holokauszt áldozatain gúnyolódott, és antiszemitizmusával kérkedett. A Jobbik 2013-as rendezvényén olyan történt, ami példátlan a fiatal magyar demokrácia történetében: alig hetven évvel a második világháború lezárását követően nyílt, antiszemita gyalázkodás történt egy jobbikos pártfórumon. Nincs jobb szó rá: ez bizony modern kori nácizmus volt, a tettesek jelenleg a magát néppártosodónak mondó Jobbik vezetői – írja az Origo.


„Ez a Rothok, Grünök és Weiszek igazsága? Én köszönöm szépen, nem kérek ezekből az igazságokból. Én a valódi igazságra vagyok kíváncsi, amit Gyöngyösi Mártontól fogunk meghallani, így át is adom neki a szót” – ezekkel a szavakkal konferálta fel Kocziha Tünde, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, a néppártosodás egyik hangos támogatója a zsidólistázós felszólalásáról ismertté vált Gyöngyösit a párt békéscsabai fórumán 2013 márciusában – tudatja a portál.

A lap beszámolója szerint a listázós ötletéből kiindulva azt fejtegette, hogy mely országok parlamentjeiben tiltják a kettős állampolgárságot. Közel egy órának kellett eltelnie ahhoz, hogy rákanyarodjon a megjelent jobbikos szimpatizánsok által igazából várt témákra, nevezetesen a holokausztra, a holokauszt áldozataira és a magyar kormány által bevezetett holokauszt-emlékévre. „Év végén lehet ilyen sunyi dolgokat beemelni a költségvetésbe. Idén is ekkor látott napvilágot egy olyan törvényjavaslat, amelynek a címe, azoknak önök közül, akik humorérzékkel rendelkeznek, és áthallásokra különösen érzékenyek, különösen értékelni fogják. A kormányzat a föld alatti gáztározókról szóló törvénytervezetbe csempészte be azt a javaslatot, miszerint a 2013-as költségvetési tervezet ötven százalék kompenzációnövekedést biztosít a holokauszt-túlélőknek.”  Magyarán a Jobbik jelenlegi második politikusa – a gázkamrákra utalva – humorosnak tartotta, hogy a kormányzat a gáztározókról szóló törvényben biztosított kompenzációt a holokauszt túlélőinek.


A zsidóellenes népirtáson és annak áldozatain való gúnyolódásnak nem volt vége, sőt, a világ hetedik legantiszemitább embere ekkor melegedett bele igazán. Kifogásolta, hogy a 2013-as költségvetés „mindenkitől” elvont, kivéve „a holokauszt-túlélők társaságát”, akikről szerinte azt sem tudjuk, milyen népesség, kik ők, és hányan vannak – számol be az Origo.

A legdurvább mozzanatra azonban csak ezután került sor. Miután a jobbikos politikus azt kezdte el fejtegetni, hogy a cionista propaganda azt sulykolja, kétféle ember létezik a magyar társadalomban, a holokauszt-túlélő és a holokausztért felelős bűnös magyar, már nemcsak gúnyolódott a hatmillió zsidó ember halálával végződő népirtáson, hanem nemes egyszerűséggel kiröhögte az áldozatokat:

Gyöngyösi a hallgatóságnak: „Ha önök között itt esetleg lenne holokauszt-túlélő…  Nem tudom van-e (mosolyogva). Ők a szerencsések körébe tartoznak…”

Bekiabáló a közönség kedélyes nevetgélése közepette: „Mi túléltük!” (nevetve)

Gyöngyösi feltartott mutatóujjal, hangos nevetés közben eltátogta, hogy mi túléltük, majd a következőket mondta: „Nagyon jó, ezt még nem hallottam, majd beépítem.”

A fórum vége felé azt kezdte el bizonygatni, hogy nem minden zsidó emberrel ápol rossz kapcsolatot, csakhogy a mutatvány meglehetősen balul sült el. A Jobbik jelenlegi elnökhelyettese elmesélt egy közvetlenül a zsidólistázós parlamenti felszólalása utáni történetet: állítása szerint beszédét követően egy – Manchesterben és az Egyesült Államokban székelő – anticionista, ultraortodox zsidó szervezet  felkereste Hegedűs Lóránt református lelkészt, hogy szervezzen Budapestre egy találkozót a Jobbik vezetőivel. A megbeszélés összejött, a szélsőjobboldali pártból Vona Gábor akkori pártelnök, Gyöngyösi és Hegedűs vett részt. A világ hetedik legantiszemitább embere a következőképpen mesélte el a történteket, természetesen ismét a gúnyolódásé lett a főszerep: „Most el tudják képzelni, hogy ebben a helyzetben meghökkentünk egy pillanatra. Nehéz volt elképzelni azt a helyzetet, hogy bárhova megyek, akkor antiszemitáznak,most pedig olyan ortodox rabbikkal tárgyalok, akik kalap, szakáll (mutatva), pajeeesz (flegmán), fekete-fehér fityegő, nem tudom, minek hívják” – idézi a lap Gyönygyösit.

Az Origo információi szerint Gyöngyösi Márton a Jobbik ökleként, egyik leghangosabb politikusaként számos hazai kisebbségnek esett neki. Mivel – diplomata édesapja kiküldetése miatt – gyermekkorának jelentős részét a Közel-Keleten töltötte, így a palesztinbarátság mellett erős Izrael-ellenesség alakult ki benne. Ezt tökéletesen tudta kamatoztatni a 2003-ban alakult szélsőjobboldali Jobbikban, amelybe 2006-ban lépett be. A hazai zsidóság és Izrael ellen számos alkalommal kelt ki, ennek egyik eklatáns példája volt, amikor a Jewish Chronicle nevű izraeli lapban megkérdőjelezte a magyarországi holokauszt áldozatainak számát,az „izraeli térhódításról” pedig úgy nyilatkozott, hogy a zsidók nemkívánatosak Magyarországon.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kósa Lajos: Az ellenzék egy bűnözőt véd

  Kósa Lajos: Az ellenzék egy bűnözőt véd

  Az országgyűlési és Európai parlamenti képviselőjelölteket megillető mentelmi joggal kapcsolatos sorozatos ellenzéki visszaélések megakadályozása érdekében törvénymódosító javaslatot, mondhatni egy „Lex Czeglédyt” nyújt be az Országgyűlésnek a Fidesz korábbi és jelenlegi frakcióvezetője, Kósa Lajos és Kocsis Máté.

 • Végre! Érkezik a meleg és a napsütéses

  Végre! Érkezik a meleg és a napsütéses

  A hétvégén csak helyenként várható eső, jellemzően meleg, napsütéses idő várható 20-25 fokos maximumokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

 • Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál

  Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál

  Magyarország digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál amellett, hogy gazdasági növekedésével az Európai Unió élvonalába tartozik – mondta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri értekezletét követően Párizsban.